CARNESTOLTES

La celebració del Carnaval té uns orígens relacionats amb les festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el déu del vi, o en honor al bou Apis a Egipte. Segons alguns historiadors, els orígens de les festes de Carnaval provenen de l’antiga Sumer i Egipte, fa més de 5.000 anys.

El Carnaval cristià

La celebració del Carnaval és una de les festes més populars. Se celebra en els països que tenen la tradició cristiana, després de quaresma. En general, a molts llocs se celebra durant tres dies. Se suposa que el terme carnaval prové del llatí medieval “carnelevarium”, que vol dir “treure la carn” i es referia a la prohibició religiosa del consum de carn durant els quaranta dies que dura la quaresma.

Hi ha Països com Alemanya on el Carnaval comença el dia 11 de l’11 a les 11 hores 11 minuts, encara que també n’hi ha d’altres que ho celebren el 6 de gener. En alguns Països el carnaval està molt arrelat com a celebració popular, i molt allunyada del seu significat religiós, allarguen les festes cap als caps de setmana del mes de febrer i a vegades cap al primer cap de setmana de Març.

El Carnaval dels temps moderns

Avui en dia, hi ha llocs importants per les seves festes tradicionals i espectaculars, que atrauen turistes i amants dels costums de cada lloc, com ho són el Carnaval de Rio, el de Santa Cruz de Tenerife, el d’Oruro a Bolívia, el de Corrientes a Argentina i el de la República Dominicana, amb les seves diferents expressions, des del Vegano fins al de Santo Domingo.

Se celebra a diferents llocs de diferents maneres: desfilades de carrosses, comparses formades per grups de màscares o ballarins vestits amb un mateix estil que caracteritza a cadascuna d’elles, màscares representant a diferents personatges reals o al·legòrics, així com balls de disfresses i diversió amb cotilló, típic d’aquesta data.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg