Parlem amb Francesc & Martí Cort

Com i quan neix Garden Cort? Garden Cort neix com una empresa familiar que avui dia té més de seixanta anys d’història, la qual cosa ens ha permès convertir-nos en els pioners a Catalunya i a Espanya en aquest tipus de negoci, ser un Garden Center.

Des de 1977 tenim les nostres instal·lacions a Cambrils, molt a prop del Mediterrani, la qual cosa ens imprimeix un caràcter obert i ens identifica culturalment. Avui en dia, la unió de dues generacions està portant dinamisme i vitalitat a l’empresa on el nostre propòsit es seguir millorant, seguir avançant i creixent amb tu.

Per què és important utilitzar substrats de qualitat? El substrat és un factor molt important i condicionant per al desenvolupament de les plantes. Conèixer-los bé i escollir el que millor s’adapta a cada tipus de planta facilita molt la feina.

La seva qualitat influeix notablement en el seu desenvolupament. La funció principal del substrat és donar vigor i suport físic a les plantes per tal que puguin desenvolupar les arrels, retenir l’aigua i l’aire perquè la planta els pugui absorbir.

Com hem de tractar el terreny abans de plantar la gespa? És molt important tenir una gespa ben cuidada perquè es converteix en un plaer per als nostres sentits, vista, tacte, olfacte. També fa la funció de donar profunditat al jardí i molt important de cara a l’estiu ens aporta frescor, tan necessària en aquests mesos.

 

 

Una de les primeres decisions a prendre abans de la preparació del terreny és escollir el millor racó del jardí per plantar i convertir en una catifa la gespa que decidim plantar. Hem de tenir en compte, doncs, que si volem aconseguir això haurem de buscar un racó on el nombre d’hores de sol sigui elevat. Passos a seguir:

Neteja del terreny. Es tracta d’eliminar tots els elements estranys presents a la superfície escollida, ja siguin males herbes, arrels, pedres, etc.

Remoure el terreny. Remourem el terreny amb un motocultor, forquilla o pala vertical per garantir la durabilitat i la bona salut de la gespa. S’haurà d’anivellar el terreny si és necessari i haurem de posar grava o sorra a les zones on sovint s’entollin per accés d’aigua, aconseguint així un bon drenatge.

Aportació de correctors. És necessari l’aportació de diferents minerals per millorar la composició del terreny i per això estendrem una capa d’entre uns 10 a 25 cm d’enceball que ens aportaran tots els elements imprescindibles per a un desenvolupament òptim de la gespa.

Barrejat i voltejat. En aquesta fase de la preparació del terreny passarem de nou el motocultor o es clavarà i voltejarà lleugerament perquè la terra quedi ben barrejada i tan uniforme com sigui possible, d’aquesta manera el terreny quedarà ben tou i airejat preparat per poder procedir a la sembra.

Uns consells per preparar el jardí per a la primavera? La primavera és un moment molt emocionant, pot convertir-se en una bona excusa per refer i començar de nou de forma experta el disseny del vostre jardí. Aquí us donem alguns consells per escalfar motors per la primavera que s’acosta.

Bulbs de primavera (jacints, tulipes, narcisos), plantes perfectes per donar color a diferents zones, caldrà, però, primer treure les males herbes si n’hi ha al lloc on es vulguin plantar.

Poda d’arbres o arbusts tals com rosers, hibiscos, hortènsies i també afegir compost orgànic, ja sigui humus de cuc, fem de cavall, etc. per preparar el terreny i aportar nova matèria a la terra.

Recerca de noves plantes que puguin donar un nou aire al nostre jardí i/o terrassa.

 

 

Quines plantes podem trobar al mes de febrer?

D’interior: Anthurium, Spathiphyllum, Orquídies, Falgueres, Clívies, Ficus i un llarg, etc.

D’exterior: Camèlies, Margarides, Rhododendro, Alhelí, Geranis i varietat de plantes aromàtiques.

 

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg