Fase 1: Els establiments minoristes poden obrir sense cita prèvia.

Els locals i establiments minoristes de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense cita prèvia i amb 1/3 de l’aforament. Els locals de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l’espai al públic a, com a molt, 400 m2. Es poden fer rebaixes i promocions.

Cal garantir una distància mínima de dos metres entre els clients, si no es pot garantir, només es permet un client dins del local. Els locals han d’establir un horari d’atenció amb servei prioritari per a persones majors de 65 anys. També poden obrir al públic, exclusivament amb cita prèvia, els concessionaris d’automoció, les estacions d’inspecció tècnica de vehicles i els centres de jardineria i vivers de plantes.

Poden reobrir també les administracions de loteria i altres entitats concessionàries de joc públic d’àmbit estatal, sempre que no estiguin ubicades a centres comercials sense accés directe i independent des de l’exterior.

Els establiments poden establir sistemes de recollida presencial dels productes adquirits per telèfon o en línia, i també poden establir un sistema de repartiment a domicili preferent per a col·lectius determinats.

Obligacions dels establiments:

· Neteja i desinfecció dues vegades al dia de les instal·lacions.
· Neteja i desinfecció diària dels uniformes i roba de feina.
· Revisió diària del funcionament de sanitaris, aixetes i poms de portes dels lavabos.
· Garantir una ventilació adequada.
· Els clients no podran utilitzar els serveis, excepte en casos estrictament necessaris i immediatament caldrà netejar-los.
· Marcar al terra la distància de seguretat de dos metres.
· Mesures de prevenció de riscos per al personal.
· Posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics a l’entrada dels locals.
· No hi haurà productes de prova.
· Els emprovadors de roba i similars només els pot utilitzar una persona i s’han de netejar i desinfectar després de cada us.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg