Garden Cort explica com fer un hort a casa

L’hort en testos: omple el teu pati del color de les hortalisses!

Un pati en el qual els brillants vermells, grocs i ataronjats no provenen de les flors sinó dels tomàquets, bitxos i pebrots. En el qual les enfiladisses són els cogombres, amb les seves grans fulles i circells… L’hort urbà també es pot conrear en tests i esdevenir un espai verd tant productiu com ornamental. Aquest any, el Flower Council of Holland ha escollit els tomàquets ‘Cherry’, els bitxos, els pebrots de mata baixa i els cogombres com a plantes protagonistes de maig per les seves qualitats estètiques i culinàries.

Els tests són recipients ideals per la seva grandària per conrear petites hortalisses i herbes aromàtiques en un pati, terrassa, fins i tot en un balcó.

Això sí, s’ha de vigilar el reg, sobretot en els dies de molta calor, ja que la probabilitat de quedar-se seques és més gran que en un hort a la terra. S’ha d’evitar així mateix que l’aigua s’acumuli a la base del test, per a això convé col·locar un trosset de teula o pedra volcànica sobre el forat de drenatge, de manera que no caigui la terra però l’excés de reg surti sense dificultat.

Tomàquets, bitxos, cogombres… i més.

Els tomàquets ‘Cherry’ ocupen el primer lloc entre les hortalisses més recomanades per conrear en test. Són petites mates molt productives i generalment compactes, de manera que no necessiten enredar. Els seus dolços i cruixents fruits no només poden ser vermells, sinó també ataronjats, grocs, negres o ratllats, rodons, ovalats o en forma de pera.

Els fruits del bitxo i pebrots de mata baixa aporten les més diverses formes i colors (vermell, ataronjat, groc, verd clar, negre, morat, blanc) gràcies a les seves nombroses varietats.

El cogombre, en canvi, és una enfiladissa que necessita expandir les seves grans fulles, flors grogues i fruits al llarg d’un tutor, a què se subjecta gràcies als seus circells.

Una altra acolorida hortalissa és l’albergínia, que emet flors d’una delicada tonalitat lila i fruits morats o blancs (més petits).

Sense oblidar les maduixes i maduixots, petites mates que s’omplen de flors blanques o rosades, que es converteixen en els típics fruits vermells, o blancs amb llavors vermelles en la varietat ‘Pineberry’.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg