Consells de Garden Cort. 3 plantes a prova de la calor

Salvia Greggii

 • Flor: maig-novembre.
 • Exposició: Sol.
 • Rusticitat: -10° a -12° (zones 8-11).
 • Codi de sequera: 4 (de 6)
 • Alçada: 40-60 cm.
 • Extensió: 40-60 cm.

És especialment resistent a la sequera, roman verd tot l’any i floreix llargament. Les seves fulles són coriàcies, estretes i aromàtiques. Dona peu a nombrosos conreessis molt interessants, com el ‘Alba’, de flors blanques, el ‘Peach’, ataronjades, o el ‘Furman’ s Xarxa ‘i el ‘Fireglow’, vermell fosc, a més dels híbrids obtinguts dels seus encreuaments amb Salvia microphylla, anomenats Salvia x jamensis. S’usa moltíssim a tot Espanya, especialment a l’àrea mediterrània, en jardins de baix reg. Necessita un sòl lleuger i drenat i suporta el calcari. L’excés d’humitat i abonament li resulten perjudicials. Lavandula Flor: maig-agost (Lavandula angustifolia i cap d’ase); oct-jul (Lavandula dentata). Exposició: Sol. Rusticitat: Segons l’espècie o cultivar. Codi de sequera: Segons l’espècie o cultivar. Alçada: Segons l’espècie o cultivar.

Lavandula

 • Flor: maig-agost (Lavandula angustifolia i cap d’ase); oct-jul (Lavandula dentata).
 • Exposició: Sol.
 • Rusticitat: Segons l’espècie o cultivar.
 • Codi de sequera: Segons l’espècie o cultivar.
 • Alçada: Segons l’espècie o cultivar.

Les perfumades Lavandula angustifolia o espígol, espígol retallat i Cap d’ase o tomaní resisteixen bé la sequera i la calor. La Lavandula dentata és la que millor suporta la manca d’aigua, no perd la fulla i dona flor pràcticament tot l’any, encara que és menys rústica (no suporta temperatures de -6º). L’espígol i les seves conreessis (‘Hidcote Blue’, ‘H. Mauve’, ‘Munstead’, ‘Alba’ i tants d’altres) tolera menys la sequera, però és més rústica (menys de -15º) i pot perdre el fullatge. Prefereixen un substrat sec i pobre, amb bon drenatge, fins i tot calcari. La Cap d’ase només accepta un substrat àcid i tolera bé la sequera (codi 5) i el fred intens (fins -15º).

Erysimum ‘BOWLES Mauve’

 • Flor: abril-juliol.
 • Exposició: Sol.
 • Rusticitat: -12° a -15° (zona 8).
 • Codi de sequera: 3 (de 6).
 • Alçada: 40-80 cm.
 • Extensió: 40-80 cm.

Desenvolupa mates molt ramificades i compactes, en forma de bola, que mantenen el fullatge tot l’any. Les seves fulles són allargades i de color verd agrisat, en harmonia amb la seva abundant (i olorosa) floració en forma de raïms erectes de color porpra. Les flors són nectaríferes i atrauen les abelles i papallones. Necessita un sòl lleuger i ben drenat, pobre o moderadament fèrtil, i admet els sorrencs i de tipus calcari. És especialment resistent a la sequedat.

 

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg