Consells per a un bon viatge en cotxe

Si encara no tens cap revisió periòdica per al teu vehicle, millor per a la teva butxaca, però això no significa que t’oblidis del manteniment, una petita revisió dels nivells pot evitar sorpreses en qualsevol situació, omplir els consumibles, comprovar la pressió de les rodes o posicions de les llums ajuden a conservar en condicions el teu cotxe així com evitar que les teves vacances acabin al taller.

1. Nivells d’oli. És molt important comprovar la quantitat i la qualitat del lubricant, els fabricants ens ho posen fàcil, amb una vareta amb dues ratlles o punts amb els nivells de màxim i mínim. Aquest control sempre el farem amb el motor parat i en fred.

2. Anticongelant. El nivell d’aquest també és important, li quedin o no glaçades per aguantar al vehicle.

3. Neteja parabrises. És un dels líquids més importants, pel fet que té una incidència directa amb la visibilitat. Hem de posar també atenció a les escombretes eixugaparabrises i controlar que estiguin en bon estat.

4. Llums. El seu funcionament és imprescindible, comprovar que totes funcionin correctament i regular-les en alçada si és necessari.

5. Líquid de frens. Trepitjant el pedal de fre fins al final i veure si baixa el nivell del vas d’expansió. Aquesta és la manera de comprovar si el sistema conserva la pressió òptima.

6. Pneumàtics. N’has de comprovar tant l’estat com l’equilibratge. Per poder valorar el nivell de desgast de les cobertes moltes tenen indicador a la banda de pas, si estan a ras de la línia, és hora de canviar-les, exactament el mateix si aquesta és inferior a 3mm.

7. La bateria. Si veus que surt líquid de la bateria, has de canviar-la i revisar l’alternador. A més a més, procura mantenir nets els borns de la bateria, hauràs de canviar-la si presenten un estat oxidat o rugós.

8. Suspensió, encès i injecció. Els sorolls de peces quan balancegem del cotxe (quan diem que en una corba fa la barca) són símptomes del mal estat de la suspensió. Si el cotxe triga a engegar normalment, és problema de l’encès o la injecció.

9. Tubs, maniguets i abraçadores. Si tens esquerdes en tubs o petites fuites, abans d’anar a la carretera és el moment de canviar-los.

10. Bugies, cables i filtres. El fabricant indica els terminis de revisió dels cables i filtres. Respecte a les bugies, tingues en compte que si estan brutes, poden ocasionar problemes d’encès i elevar el consum del combustible.

Comprova que portes tot el que és obligatori i que està en bon estat: roda de recanvi (mira la pressió i el dibuix de la mateixa manera que ho has fet en les altres quatre), armilla reflectant, gat, clau i triangles d’emergència.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg