Seguretat. Protegeix la teva llar

La seguretat és una cosa de tots. Si estem uns dies absents de la nostra llar o marxem de vacances no hem de mostrar indicis de la nostra absència, ja que deixem la casa sense cap seguretat i fem disminuir la por de les persones a l’hora de fer un robatori i de l’ocupació de la casa.

Durant tot l’any, no obriu la porta a desconeguts ni feu públic els dies que marxeu fora. La millor manera d’evitar-ho és instal·lar un sistema de seguretat connectat a una central d’alarmes que avisarà immediatament els mossos d’esquadra.

És aconsellable no tenir gaires diners ni objectes de valor a la casa durant el viatge, i si els hi teniu que quedin ben guardats en l’interior d’una caixa forta. Tanqueu totes les portes amb pany i assegureu-vos que estan ben tancades (incloent-hi el garatge). Demaneu a persones de confiança que de tant en tant us vigilin la llar i us recullin el correu.

Una pràctica actual és la d’anar penjant cada dia en xarxes socials les nostres vacances. És recomanable no fer-ho, ja que estem deixant ben clar a tothom que no som a casa, si estem lluny o a prop o fins i tot de quan tornem. Preferiblement aquestes si s’han de penjar, millor fer-ho un cop arribats a la nostra llar.

Activeu el desviament de trucades perquè no soni el contestador i no es faci evident la vostra absència. Així mateix, si quan retorneu observeu portes o finestres forçades, sorolls a l’interior de la llar deshabitada o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, mantingueu la calma, no toqueu res i aviseu la policia, que us indicarà els passos a seguir i durà a terme la investigació adequada amb personal especialitzat, us aconsellem que truqueu al 112. Haureu de cedir-li tota la informació, sigui sobre els objectes robats o de les observacions no habituals que hàgiu vist, com un vehicle sospitós al davant del vostre portal.

El més important és evitar qualsevol conflicte. si detecteu que hi ha algú a l’interior de la casa, és aconsellable facilitar-li la fugida perquè ningú pateixi cap dany o contratemps.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg