David Espinosa ens explica què és la medicina Aiurveda i els seus beneficis

Quina és la història de la medicina Aiurveda? L’Aiurveda és la medicina més antiga del món; té al voltant d’uns tres mil anys i s’origina al sud de l’Índia, a la regió de Kerala.

Neix de l’observació del funcionament de l’univers; s’entén que la persona és un microcosmos, rèplica exacta del macrocosmos que ens envolta; tot el que succeeix a fora, passa dintre, per la qual cosa la base de la medicina Aiurveda és viure d’acord amb el bioritme de la natura.

Quins són els seus beneficis? L’Aiurveda creu que una persona pot viure (que no sobreviure) de manera sana uns cent anys, i la mort succeeix de manera natural sense malaltia ni dolor.

Aiurveda és sobretot una medicina preventiva que ensenya a conèixer les predisposicions genètiques de cada persona i a seguir unes pautes de vida enfocades a compensar els desequilibris.

Quan neix el seu centre? Soc practicant de ioga des de fa uns vint anys. El ioga és la medicina que cuida la ment i l’Aiurveda la que cuida el cos. Tot practicant de ioga hauria de ser practicant d’Aiurveda i viceversa.

Vaig incorporar l’Aiurveda de manera progressiva i fruit de l’experiència del meu propi procés de sanació, vaig decidir dedicar la meva vida a ajudar els altres amb un programa que he creat que es diu Empoderamiento y Salud Aiurveda.

Què ofereixen als seus clients? El meu lema és: Aiurveda és conèixer-se acceptar-se i sanar-se. El primer que ens cal és conèixer el nostre cos, les tendències i des d’aquest coneixement acceptar el que som i aprendre a compensar els excessos i les carències que ens apropin a la salut.

Cada persona és diferent i cada moment de la vida, època de l’any o hora del dia requereix una necessitat diferent.

Aprendre les rutines de vida sana i saber com alimentar-se i nodrir el cos sense intoxicar-lo; la majoria de les persones estan sobrealimentades i pateixen de problemes digestius tals com estrenyiments, gasos, intoleràncies…

Saber mantenir una bona relació amb l’alimentació és la base de la salut, ja que la digestió depèn el sistema immunològic.

Treballar la part mental també és bàsic, per això no pot faltar a la formació un curs de meditació i tècniques de respiració per a calmar el sistema nerviós.

A part, hi ha molts tractaments, cadascun més “exòtic” que l’anterior, per a cuidar el cos i calmar la ment mitjançant massatges amb olis calents medicats amb herbes que faig jo mateix.

Quina formació es necessita? La més important és l’experiència que s’obté practicant amb un mateix i observant l’evolució.

La part teòrica la vaig fer a l’Índia, concretament a Pune, i és necessari, a part de saber els preceptes de l’Aiurveda, tenir ampli coneixement del cos humà, sobretot del sistema digestiu i nutrició.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg