Com cuidarte també durant l’hivern

Arriben les baixes temperatures! Durant l’hivern, les persones són més propenses a sofrir malalties, augmentar de pes i fins i tot apareixen depressions o quadres d’estrès. Per això, et recomanem alguns consells per portar de la millor manera aquesta temporada de fred, que ja es va instal·lant entre nosaltres.

  1. Reforçar la cura de la pell. Durant aquesta època de l’any, la pell lluita contra els efectes del fred i els canvis bruscs de temperatura. Per afrontar aquestes variables és aconsellable estar pendents d’hidratar, protegir la pell per evitar descamacions i esquerdes.
  2. No desatendre la protecció solar. Els rajos de sol poden cremar la pell durant aquesta època de l’any, especialment per a aquells que practiquen esports hivernals o a l’aire lliure o en llocs amb alt reflex dels rajos del sol (com a aigua i neu).
  3. Cuidar l’alimentació. A l’hivern, el cos necessita més calories per afrontar el fred, la qual cosa suscita la probabilitat d’augmentar de pes durant la temporada. Per evitar aquesta situació, és recomanable mantenir els horaris d’alimentació, modificar la temperatura dels menjars amb aliments tebis i afegir a la dieta una varietat de fruita seca.
  4. Augmentar la ingesta de vitamines. Per combatre els mals efectes de l’hivern és necessari augmentar la ingesta de vitamines A, C i D mitjançant els aliments apropiats (cítrics, verdures de fulla, làctics, etc.). La vitamina A evita la sequedat del cutis i les esquerdes en els llavis. Per la seva banda, la vitamina C ajuda a augmentar les defenses i a prevenir refredats.
  5. Cuidar l’estat d’ànim. Els mesos de fred representen per a molts temps d’estrès i de tristesa. De fet, algunes persones són diagnosticades amb el denominat Trastorn Afectiu Estacional. Per això, és important mantenir una actitud i una disposició mental positiva. D’altra banda, resulta de gran ajuda descansar i dormir en un ambient agradable i amb temperatura adequada.
  6. Persistir amb l’esport encara en temps de fred. Practicar exercici físic ajudarà a entrar en calor i combatre el fred. Per això, és ideal programar activitats físiques adequades per a l’època de l’any en espais coberts i ben ventilats; a més és aconsellable realitzar una rutina d’escalfament extensa i a consciència.
  7. Adequar la indumentària. El consell més pràctic és vestir-se en capes (tècnica “ceba”) per poder mantenir-se secs i calents. Si el clima és molt fred, és recomanable vestir roba tèrmica. Així mateix, és important considerar que els nadons i nens han de vestir-se amb una capa de roba més de la que un adult portaria en les mateixes condicions. No obstant això, cal estar atents que l’abús de peces massa tancades o cenyides impedeix una correcta transpiració.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg