Text neck. La malaltia de les últimes tecnologies

És una dolença muscular coneguda com a “coll de missatge”, que afecta aquells usuaris que passen molt de temps en la mateixa postura, inclinats sobre els telèfons mòbils, llibres electrònics, tablets, consoles portàtils, smartphones i d’altres gadgets de butxaca per llegir, escriure missatges, veure vídeos, jugar o xatejar, i poden generar rigidesa de coll, mal d’espatlles i fins i tot mals de cap.

Les noves tecnologies faciliten moltes tasques de la vida diària, però també generen certs inconvenients, entre els quals es troba aquesta malaltia, que pateixen molts dels usuaris d’aquests aparells.

Aquesta es presenta majoritàriament com una contractura en la zona cervical, que pot provocar dolors musculars, rigidesa del coll, donant-se casos d’afectats que no poden tornar al seu estat normal, per la seva adaptació a tant de temps en una posició irregular.

Lògicament un estudi demostra que aquesta nova malaltia afecta els habitants de països desenvolupats, on les més modernes tecnologies estan a l’abast de tothom, en especial Estats units, Europa i el Japó.

Aquesta anomalia només té una solució i és evitar estar períodes de temps llargs en la mateixa postura, intentant modificar-la sovint i visualitzar els aparells que utilitzem amb una posició còmoda i amb l’esquena el més recta possible. Realitzar petits descansos en els quals podem practicar lleugers exercicis per relaxar la zona cervical i de l’esquena en general.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg