Entrevistem a Ricard Roig, assessor d’entitats i associacions de R2G Serveis Administratius

Qui és R2G Serveis Administratius? És Ricard Roig, un professional dedicat a la gestió comptable i fiscal d’associacions sense ànim de lucre.

També fa diverses gestions relacionades amb la tasca inherent d’aquestes associacions, com poden ser tramitacions amb estaments oficials, ajuntaments, diputacions, Generalitat, etcètera.

Què és el certificat digital? El certificat digital és un fitxer que emet una entitat certificadora d’identitat digital.

Quins certificats existeixen? N’hi ha molts, tot i que els més utilitzats són l’IdCat, que s’utilitza per a persones físiques, i el de la Fabrica Nacional de Moneda y Timbre per a entitats jurídiques.

Qui el pot tenir? Qualsevol persona, ja sigui física o jurídica, i el pot utilitzar per identificar-se davant de qualsevol organisme públic.

Què més puc fer? Signar documents de manera digital, certificant així que qui signa és com si ho fes manualment.

Per a què serveix? Per a moltes gestions: signar documents, fer tràmits amb Hisenda, Seguretat Social, Ajuntaments, Consells Comarcals, Generalitat, etcètera.

Com puc obtenir el certificat digital? El proper 4 de maig, faig un taller virtual de formació, encarregat per l’Ajuntament de Cambrils, on se n’exposaran els trets principals i es contestaran els dubtes que puguin sorgir.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg