5 consells per a una llar més sostenible

Els petits canvis són poderosos! La sostenibilitat dels habitatges és un tema d’interès col·lectiu perquè, amb la pandèmia, passem més temps a la nostra llar. Molts dels immobles en els quals vivim no van ser plantejats per ser respectuosos amb el medi ambient quan van ser construïts.

Realitzant uns petits canvis no només contribuiràs activament a millorar el medi ambient, sinó que també t’ajudarà a estalviar en energia, aigua i en el manteniment dels sistemes elèctrics i els electrodomèstics.

Per exemple, sabies que si hi apliques algunes polítiques sostenibles pots arribar a reduir un 50% el consum energètic?

1. Aïllament en portes i finestres

Utilitzar finestres dobles et permet estalviar calefacció quan baixen les temperatures. El seu cost és significatiu però asseguren confort durant qualsevol època de l’any.

2. Electrodomèstics A++

Aquesta és la màxima qualificació energètica del mercat. Tot i que poden resultar més cars, la reducció en el consum és notable i amb poc temps els amortitzaràs.

3. Crea el teu propi hort urbà

En un espai petit pots cultivar els teus aliments. Fomentes l’autoconsum de productres naturals, econòmics i respectuosos amb el medi ambient.

4. Cisterna de WC de doble descàrrega

Amb aquest tipus de cisterna pots reduir el consum d’aigua fins a un 50% respecte a les tradicionals.

5. Aposta per les plaques fotovoltaiques

Les energies renovables permeten mantenir l’energia d’una casa de manera respectuosa. Ja no són tan cares com en els seus incis i cada cop més llars ja les incorporen.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg