7 consells per estalviar energia

El consum energètic ha augmentat de manera desmesurada, en molts casos perquè no som realment conscients de la despesa que suposen alguns dels nostres hàbits. A més, vivim en una cultura de consumisme excessiu que promou l’ús d’artefactes que ni tan sols necessitem.

Aplicar una sèrie de consells per a estalviar energia a casa teva és tan beneficiós per al medi ambient com per a la teva cartera!

1. La temperatura adequada. Les temperatures de confort són entre 20 i 23 graus a l’hivern i entre 22 i 25 graus a l’estiu.

2. Apagar els electrodomèstics. Recorda que tot i tenir-los en stand-by aquests segueixen consumint més d’un 10%.

3. Adeu a les bombetes. Els LEDS són més eficients que les bombetes de baix consum i la seva vida útil és 3 vegades major. El seu preu és més elevat, però asseguren molt més estalvi.

4. La discriminació horària. El cost energètic augmenta o disminueix en funció de la franja horària, sobretot de 10 a 14 h i de 18 a 22 h, que són les hores punta.

5. Ajustar la potència. Si salten els ploms molt sovint, et recomanem reduir el consum per a poder contractar una tarifa de llum més baixa.

6. Baixar la temperatura de l’escalfador. En molts casos, els fabricants d’escalfadors d’aigua estableixen una temperatura mitjana de 60°C. Podem reduir-la a 40°C i no notarem diferència a les nostres dutxes, però sí en la nostra butxaca.

7. Rentar amb aigua freda. Un 11,8% de l’energia que paguem a final de mes correspon a l’activitat de la rentadora. Escalfar l’aigua a altes temperatures per a rentar la roba és una de les causes que fa de la rentadora un dels electrodomèstics que més consumeix.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg