Ciberseguretat i xarxes socials

Els ciberatacs han experimentat un increment notable, no només en quantitat sinó també en sofisticació i en el preu a pagar-ne.

D’entre totes les amenaces i atacs, el robatori de comptes i la suplantació d’identitat són les accions més practicades pels delinqüents online a les xarxes, serveis de missatgeria o plataformes digitals.

Són activitats malintencionades que, dirigides a particulars o empreses, estan enfocades a la sostracció de dades, obtenir informació o un benefici econòmic, la pràctica del ciberassetjament i extorsió o el grooming (l’assetjament a menors per part d’adults amb un fi sexual).

Segrest de perfils

Per segrestar un compte els atacants aconsegueixen les credencials per segrestar el perfil mitjançant atacs de contrasenyes amb malware o tècniques basades en enginyeria social, com el phishing. Una vegada tenen sota control aquestes dades, tindran total llibertat per llançar missatges o imatges fraudulentes en el nom de la marca, obtenir informació personal, canviar contrasenyes o les dades de recuperació del compte.

Suplantació d’identitat

Els ciberdelinqüents tenen com a objectiu aquells comptes amb molts seguidors, tant particulars com empreses. El sistema habitual consisteix a crear un perfil fals que reprodueix elements com el nom, la fotografia de perfil o el handle per aconseguir una imatge gairebé idèntica al perfil oficial. D’aquesta manera, els usuaris més despistats seguiran creient que és un perfil bo, situació que l’atacant aprofitarà per llançar i publicar sorteigs o campanyes de publicitat falses, amb enllaços maliciosos per intentar recopilar informació personal de les possibles víctimes.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg