Sharenting: un error innocent?

L’obsessió per la imatge i la reputació digital és un maldecap al qual s’enfrontaran les societats modernes.

Quan algú busca a Google el nostre nom pot ser que trobi fotos de fa deu anys que ja no ens representin i que preferiries que ningú pogués veure.

Una empremta digital construïda sense permís

Compartir fotos, vídeos i altres tipus d’informació sobre els nostres fills a les xarxes socials és una pràctica habitual, fins i tot abans de néixer. Des de les primeres ecografies fins als seus primers passos o festes d’aniversari, qualsevol esdeveniment o data important de la vida d’un infant és susceptible a ser compartit. Publiquem imatges dels nens sense consultar-los, i queden accessibles a persones que ni ells coneixen i, per tant, posem en perill la privacitat del menor. No som conscients que, un cop pujades a les xarxes socials, estem cedint els drets sobre aquestes fotografies.

Violació del dret a la intimitat

Aquesta sobreexposició pot comportar situacions de ciberassetjament, grooming, suplantació d’identitat, robatori de dades i altres delictes relacionats amb internet. És recomanable revisar les condicions de privacitat dels nostres comptes a les xarxes socials per evitar que persones que no coneguem tinguin accés a les fotos. Convé pensar bé si serà o no beneficiós per als nostres fills o familiars menors d’edat que certes imatges seves romanguin al núvol per sempre.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg