Parlem amb Nuri Mariné, artista visual, pintora, professora de pintura i dibuix

Sempre vas tenir clar que et volies dedicar a la pintura? Pintar ja m’agradava de tota la vida, però abans havia somiat a dedicar-me a altres coses com el ballet, la ceràmica, la perruqueria… i quan vaig anar a l’escola d’art la cosa es va anar definint. Sempre m’he deixat portar bastant pels impulsos.

La pintura i l’art, què signifiquen per a tu? Són molt importants a la meva vida perquè a part de dedicar la major part del temps a pintar, fer classes i generar obres, visito exposicions i esdeveniments artístics, també tinc molts amics artistes i tot això fa que tingui un contacte constant amb el món de l’art.

On trobes la inspiració? En la vida, els desitjos d’un món més amable… intento convertir en més digerible les coses que passen al meu voltant.

Quina part de Nuri Mariné hi ha a les teves obres? Hi ha una part molt irònica i a vegades àcida que d’entrada no es veu pel color i la forma alegres.

Per què vas decidir obrir un taller de pintura? Pintava al garatge dels meus pares i m’havia d’independitzar alhora que volia compartir el que feia amb la gent. Llavors em vaig decidir a obrir el meu local en forma de taller-botiga per poder-me guanyar la vida.

Què ofereixes als teus alumnes? M’agrada més dir que som companys de taller, perquè treballem alhora i aprenem de manera recíproca. Poden veure com es genera una obra des del començament fins al final, entenent que aquest començament és el propi pensament.

Quins tallers prepares pròximament? Hem començat el curs a l’octubre i s’allargarà fins al mes de maig, de moment hi estic posada de ple i enguany farem coses guapíssimes, sembla que tot reneixi i em fa especial il·lusió després dels dos cursos tan complicats que hem passat.

Quins són els teus projectes de futur? La pròxima edició de Tallers Oberts que enguany es faran l’11 i 12 de desembre dins el programa de Festa Major. Els artistes de Cambrils obrirem les portes dels nostres tallers com cada any i esperem que sigui una edició més normalitzada que l’anterior en plena pandèmia, tot i que vam tenir molta afluència de públic. Poder mostrar el lloc, les eines, els materials i compartir una estona als tallers amb la gent que ens visita és molt enriquidor. Ús hi esperem!!

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg