Prepara el cotxe per a la tardor/hivern

Els neumàtics. És important que controlem el desgast de les rodes, ja que d’això depèn molt l’estabilitat del cotxe: si els portes gastats, tens més possibilitats de fer aquaplaning o patinar amb el gel. Si vas molt sovint a llocs on neva o la carretera està glaçada, la millor opció és optar per uns neumàtics d’hivern, ja que ofereixen més seguretat i s’agafen millor sobre aigua, gel i neu, i asfalt sec fins a 10ºC.

Les cadenes. Són fonamentals per si ens trobem amb neu, sobretot si no portem neumàtics d’hivern. Poden ser metàl·liques o de tela. Assegura’t de saber muntar-les abans de sortir i d’anar tensant-les.

Líquid anticongelant. S’ha de revisar el nivell del líquid, que ha d’estar entre el mínim i el màxim, ja que si no és l’adequat, amb les baixes temperatures podria congelar-se l’aigua del radiador, i en aquest cas no podríem arrancar el motor.

La bateria. Amb el fred augmenta la possibilitat que la bateria es descarregui i et deixi tirat. Per tant, sobretot a partir del tercer any, revisa-la en un taller. A més a més, pots portar unes pinces al cotxe per si la bateria es descarregués, ja que et poden treure d’un contratemps.

Oli del motor. Si vius en una zona on les temperatures són baixes, la millor opció és optar per un oli de viscositat baixa (5W-40, per exemple). Així milloraràs la resistència del motor.

Els eixugaparabrises. Canvia’ls si fan soroll o deixen rastre d’aigua. Són essencials per a tenir una bona visibilitat a l’hivern si plou o neva.

Els llums. A l’hivern hi ha més possibilitat de pluja, neu, boira, i es fa fosc abans. Per tant, és indispensable revisar els llums, per la teva seguretat i la dels altres. És molt important que hi vegis bé i que et vegin.

Sistema de frenat. Amb la pluja, la distància de frenada es duplica, i amb el gel es multiplica per deu. Per tant, és molt important revisar tant les pastilles com els discos de fre i també el líquid de fre.

Extres. Si fas un viatge, recorda omplir el dipòsit de gasolina, ja que si et quedes en caravana durant hores, a baixa temperatura, hauràs de deixar el motor engegat per poder posar la calefacció. A més a més, porta mantes i un petit kit de primers auxilis.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg