La importància de les reviews

Un dels punts claus i trets diferencials d’Internet és el que permet als consumidors tenir accés a un nombre desproporcionat de fonts d’informació; d’aquí la importància de les reviews.

D’entre aquestes, sempre han destacat les opinions dels altres consumidors, element indispensable per al posicionament de qualsevol marca i que pot determinar la reputació online.

Ara com ara, qualsevol pot rebre recomanacions o comentaris de qualsevol persona d’arreu del món que sigui usuari d’una marca o producte en concret. Les opinions són un element de valor afegit que reforça la identitat d’una marca i un actiu clau per reforçar o millorar l’experiència del client.

L’usuari ja no pren una decisió en funció de l’experiència pròpia, també s’alimenta al moment de la dels altres consumidors, d’aquí la importància de les reviews. I, tot i que moltes no són perfectes i hi ha molts casos de males praxis, seguim confiant -i molt- en l’opinió dels altres.

Els consumidors no només busquen opinions actuals sinó que en molts casos tenen també tot l’històric. Els experts asseguren que una opinió té un impacte de fins a tres anys.És a dir, cal tenir molta cura i una bona política de gestió d’opinions i ser proactiu a l’hora de respondre per tal d’aconseguir el millor feedback possible.

Gestionar la reputació online

Tot i que molts responsables d’empreses segueixen opinant que els comentaris online poden enfonsar el seu negoci, són un element clau per crear una reputació online, consolidar una marca i guanyar la confiança dels consumidors.

El comprador compara un producte o una botiga amb un altre a partir de les opinions dels altres i també afecta les compres offline: 9 de cada 10 consumidors busca opinions del comerç local abans d’anar-hi.

Un negoci no pot ignorar-les ni tampoc tenir por del seu contingut. La capacitat de gestionar la presència online és clau en qualsevol pla de comunicació.

 

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg