Tenen fred els gossos?

Una de les característiques més peculiars de l’espècie canina és la gran varietat de mides, formes i pelatges que fan molt diferents unes races d’altres. Existeixen individus amb pèl llarg i espès que aïlla molt bé del fred, dels quals un exemple molt clar serien els Huskies siberians; i altres amb molt poc pèl com podrien ser els Llebrers. En la protecció contra el fred també influeix la quantitat de greix corporal que acumuli cada individu, ja que actua com a aïllant tèrmic.

Cal destacar que el contrast tèrmic entre les altes temperatures dins de casa i el fred de l’exterior són perjudicials per als nostres gossos. Això provoca que es perdi més pèl i la qualitat dels cabells sigui pitjor, i que quedin desprotegits en el moment de sortir a l’exterior.

En conseqüència, quines són les races de gossos més sensibles al fred?

Sens dubte les races de gossos prims i amb poc pèl. De forma més accentuada si la condició corporal és baixa, els gossos són molt joves o d’edats molt avançades i de forma més accentuada si la mida és molt petita i viuen en llars molt càlides. La majoria de gossos que conviuen típicament amb nosaltres com els Yorkshire Terrier, els maltesos, els caniches, els carlins o els gossos mestissos de mida petita solen ser també molt fredolics.

Què podem fer per protegir-los del fred?

Una solució adequada seria usar un jersei o un abric en el moment de sortir al carrer. Actualment hi ha teles lleugeres i aïllants que els resulten molt còmodes i els aïllen del fred. Si portem els gossos a la neu, cal vigilar sempre els coixinets i netejar les boles de neu que poden quedar adherides al pelatge de les mans i peus quan arribem a casa per evitar cremades tèrmiques.

Hi ha calçats adequats per protegir els dits del fred, i en tot cas està indicat l’ús cremes hidratants greixoses que protegeixin els coixinets en gossos que no estiguin habituats a la neu. En definitiva, cal tenir en compte que els nostres gossos, com nosaltres, també poden emmalaltir a causa de les baixes temperatures i que una bona prevenció és sempre el millor tractament.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg