Parlem amb Àngels Gullí Crespo, propietària de Natural-Ment

D’on ve la seva afició per la cosmètica natural?

Sempre m’ha fascinat tot allò que té a veure amb la natura i amb tot allò que ens ofereix. Adquirir coneixements sobre el poder curatiu de les plantes m’apassiona. És la base de la medicina actual. Molts dels medicaments més utilitzats tenen una base vegetal. Vaig voler portar aquest coneixement a l’àmbit de la cosmètica i així aprofitar les propietats de les plantes. Un altre dels motius va ser per la consciència ecològica. A casa reciclem tot el que podem i procurem no fer servir productes químics per a la neteja de la llar. Els hem substituït per productes que elaboro a base d’ingredients naturals.

Què ha de tenir en compte una persona que vulgui començar a utilitzar sabons naturals?

No hi ha cap contraindicació a l’hora de fer servir sabons naturals. De fet, tot són avantatges. Quan fem servir cosmètica i sabons naturals estem alimentant la nostra pell amb productes que per la seva composició s’adapten millor al nostre organisme, ja que contenen àcids grassos molt similars als de la nostra pell. Evitem exposar-nos a components químics, derivats del petroli, additius artificials, aromes sintètiques, silicones, parabens… Són productes aptes fins i tot per a les pells més sensibles i realment mostren una eficàcia sorprenent.

Els teus sabons i cremes són 100% naturals? Quins ingredients porten? I Quins són els seus beneficis?

Tots els ingredients són totalment naturals, biodegradables i ecològics. Els olis vegetals de les maceracions amb plantes són el d’Oliva Verge Extra i el d’Ametlles dolces. D’olis com el d’Argan i el de Jojoba en faig servir molt a les elaboracions per les seves bones propietats. També utilitzo molt el de coco, que és fantàstic per a la pell i els cabells. Els actius i tots els olis i altres ingredients estan certificats sota els segells ACENE, una empresa de control i certificació que garanteix que són productes d’origen natural, vegà i ecològic. Els beneficis que aporten aquests productes es noten des del primer moment. Els beneficis de la cosmètica natural són immediats i els resultats a llarg termini són sorprenents.

A part de sabons i cremes, quins productes més elabora?

Faig tintures amb plantes com ara la de Castany d’Índia, ruscos i hamamelis, un tònic venós que activa la circulació guarint problemes de varius o d’hemorroides, per exemple. També elaboro tintures amb Romaní i Ortiga Verda, un fantàstic elixir capil·lar per enfortir els cabells, que n’eviten la caiguda. M’encanta preparar mescles de plantes per a infusions, ja siguin depuratives, per combatre el malestar de la menopausa o de tipus hormonal, relaxants i/o per descansar, infusions estimulants. Faig perfum elaborat a base d’olis essencials naturals, també ungüents antiinflamatoris i analgèsics per combatre el dolor muscular i l’articular i el dolor causat per cops i contusions, aprofitant els principis actius dels olis macerats i les propietats dels olis essencials. Faig productes capil·lars sòlids, com ara xampús i condicionadors naturals. Labials per a protegir i reparar els llavis. També, i per l’esperit ecològic, elaboro tots els productes de neteja de la meva llar, sempre amb productes biodegradables.

Et podem seguir a les xarxes socials?

Bé, sí, tinc un compte a Instagram on m’agrada compartir les meves elaboracions, receptes de menjar saludable i d’altres tips per a dur una vida sana, que a mi, personalment, em funcionen. Qui vulgui seguir-me em trobarà a Instagram @ment_natural

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg