Preparar el cotxe per a la primavera

En plena primavera no està de més que preparem el cotxe per evitar problemes amb les nostres al·lèrgies, avaries i també protegir-lo contra el pol·len i la brutícia típica d’aquesta època de l’any en què tot s’altera.

Diuen que la primavera la sang altera i és cert. Estem més actius, les plantes revifen el seu creixement, els animals surten dels seus caus i, encara que no ho creguem, tot això afecta el nostre automòbil. Vejam per què i com preparar el cotxe per a la primavera. Aquesta època de l’any afecta a tot. Segur que ja estàs fart de veure com en només 5 minuts el teu impol·lut cotxe negre està cobert d’un polsim groc del pol·len dels arbres i plantes. Aquesta pols també n’afecta el motor i elements com el sistema de climatització.

A més a més, el fet que la fauna també es reactivi l’hem de tenir en compte a l’hora de viatjar. En aquesta època augmenta el risc d’atropellaments a animals.

Quins punts hem de revisar en el nostre cotxe?

1. Canvia el filtre d’aire: el motor necessita respirar per funcionar.

2. Neteja de circuit de climatització: no serveix de res posar un filtre antipol·len nou si totes les canalitzacions del sistema de calefacció i climatització del cotxe estan bruts.

3. Canvia el filtre antipol·len: és l’època de l’any en què més abunda, així que posa un filtre nou després d’haver netejat bé el sistema.

4. Protegeix la pintura: Les ceres creen una capa protectora que fa que la pols no s’adhereixi a la pintura i sigui més fàcil eliminar-la. També protegeix la brillantor i el color de la pintura de la radiació solar.

5. Omple el dipòsit del rentaparabrises: els insectes comencen a abundar en aquesta època i redueixen moltíssim la nostra visibilitat. Portar el líquid de l’eixugaparabrises ple ens assegura que podrem netejar amb més freqüència.

6. Comprova l’estat dels llums: la millor manera d’evitar atropellar un animal és veure’l. La majoria dels atropellaments succeeixen de nit i per veure-s’hi bé és imprescindible que tots els llums del cotxe funcionin bé.

7. Comprova el refrigerant: en aquesta època de l’any comencen a pujar les temperatures.

8. Els pneumàtics: la brutícia de l’aire es posa a l’asfalt i crea una capa molt relliscosa quan cauen quatre gotes. Portar els pneumàtics en bon estat i amb les pressions perfectes és imprescindible.

9. Neteja el radiador davanter: els insectes, la fullaraca, la pols… Es va acumulant a la part davantera del cotxe i obstrueix el pas de l’aire a través del radiador, cosa que incrementa la temperatura del motor.

Treu les fulles acumulades a la base del parabrisa: aquesta part del cotxe és per on entra l’aire cap al sistema de climatització. Si està brut (a més que pot provocar que ens entri aigua a la zona dels peus), el sistema de ventilació interior no funcionarà correctament.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg