Parlem amb Laura Morales Viaña, propietària de Laura Morales Disseny de joies

Quan vas començar el teu treball com a dissenyadora de joies?

Al 2013 vaig començar els meus estudis de joieria, després de treballar en diversos llocs com a joiera, m’estableixo pel meu compte al 2019.

Què ofereixes als teus clients?

Els meus dissenys i la possibilitat que els clients demanin els seus propis.

Què t’apassiona més de la teva feina?

M’agrada molt crear i m’agrada molt tractar amb gent que vol coses especials i aconseguir materialitzar-les.

Amb quin tipus de materials treballes?

Amb or i plata. De fet, combino molt aquest materials entre si. També utilitzo molt una tècnica amb què faig detalls amb or de 24 kt. M’agrada molt incloure pedra natural a les meves creacions, i si són diferents i especials encara més.

On trobes l’inspiració a l’hora de crear un disseny?

La inspiració pot venir de molts llocs, d’una pedra en brut que demana fer una peça especial, jugar entre metalls perquè tinc ganes de combinar colors o qualsevol cosa que em ronda pel cap. Cada vegada és diferent.

Tens cap projecte de futur?

Moltes hores de taller i anar creant noves col·leccions i peces úniques. Trobar estones per experimentar i fer joies diferents.

Com vols que es sentin els teus clients quan portin les teves joies?

Vull que se sentin satisfets de portar una joia única, que valorin el treball que hi ha darrere d’una joia que no està feta en sèrie.

Quin és el repte més gran al crear una col·lecció?

El repte més gran és buscar l’equilibri entre fer una peça artística i que a l’hora sigui portable, que sigui diferent de la joieria industrial i fàcil de lluir.

Quin és el teu disseny preferit?

Uf…És una pregunta complicadíssima, perquè potser depenent del dia et donaria una resposta o una altra. La col·lecció Colors ha donat molt de joc i els clients se l’han fet molt seva, n’han fet moltes variants i aquest joc amb els clients personalitzant la joia és el que buscava, per tant, n’estic molt satisfeta, d’aquesta col·lecció. La col·lecció Navette me la sento molt meva pels colors i formes, i la Rosada m’agrada molt perquè combinar or rosa i diamants negres surt del que és habitual. Ara mateix tinc una col·lecció nova a punt de publicar, i esclar, és la que més he mimat darrerament. També cal dir que fer peces úniques m’agrada moltíssim, fer un disseny exclusivament per ressaltar una pedra, o seguint pautes d’un client que vol una cosa molt concreta, és una cosa que em motiva molt a continuar innovant i aprendre coses noves.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg