Parlem amb Isidre Solé Gispert, co-fundador de Mas de Santa Creu

Quan neix Mas de Santa Creu?

Creem la marca i neix el projecte l’any 2010 envasant les primeres ampolles d’oli de la finca principal de Riudoms. Provenim d’una família de pagesos que han cultivat les terres de la finca del Mas de Santa Creu des de fa més de 8 generacions produint cereal, vinya, avellaner, horta i, actualment, avellana, ametlla, oli, i pollastres de pastura. Produïm en agricultura ecològica des de fa més de 25 anys. El 2013 comencem a recuperar finques abandonades amb cultiu majoritari d’oliver, però també amb ametllers i garrofers. El 2018 iniciem l’evolució de l’agricultura ecològica a l’agricultura regenerativa el 2018. Els dos últims anys s’han anat incorporant finques fins a arribar a gestionar 25 Ha de terra.

Quins serveis ofereixen?

A banda de la producció i veta d’oli, fruita seca i carn de pastura, oferim serveis agrícoles de poda, restauració de finques i cultius. També oferim serveis de lloguer de l’espai del Mas i organització d’esdeveniments.

Quins productes tenen a la venda?

Oli d’oliva verge extra ecològic, olis aromatitzats, paté d’oliva, avellana i ametlla torrada, fruita seca amb mel, crema d’avellana i garrofa, pollastre de pastura i paté de pollastre. Quins productes cultiven? Oliva, ametlla, avellana, garrofa i cria de pollastres de pastura.

Com és un dia de feina a Masia de Santa Creu?

Treballem cada dia al camp, però també dediquem temps a la venda i distribució dels nostres productes. Una de les feines diàries de dilluns a diumenge és tenir cura dels nostres animals de pastura. Són dies intensos però molt gratificants.

Què li agrada més de la seva feina?

Ens encanta fer feina en contacte amb la natura i fer aliments bons i sans per a les persones. Una de les satisfaccions és veure com es recuperen les finques abandonades que cultivem.

Projectes de futur?

Ampliar les pastures i els tipus d’animals amb els quals treballem per a intensificar la regeneració de les nostres terres. Recuperar finques de muntanya per a poder fer cada vegada productes de més qualitat. La construcció d’un molí propi i un espai per a poder mostrar tot el cicle d’oli als nostres clients i visitants.

Fan visites guiades a la finca?

Sí, en fem amb concertació prèvia.

Què podem trobar?

Un espai on l’agricultura i la ramaderia s’abracen per a reproduir els processos que trobaríem a la natura. Un espai harmònic i agradable on sentir la natura, el camp i els processos que s’hi donen.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg