Maig, el mes de les al·lèrgies. Com frenar-les?

Aquesta primavera es presenta especialment ‘crua’ per als al·lèrgics. L’equació de pluges al començament de la primavera i la posterior pujada de les temperatures ha ocasionat un efecte rebot: un augment ràpid i intens dels nivells de pol·len en les últimes setmanes, sobretot el del plàtan d’ombra i les ortigues.

Els símptomes, en qualsevol cas, no s’han deixat esperar, i ja són moltes les persones que des de fa setmanes es troben sota els comuns efectes dels esternuts, llagrimeig, picor d’ulls i congestió de nas.

Evita la naturalesa: Sembla una obvietat, però no sempre ho portem a la pràctica. Si ets al·lèrgic, evita els parcs, boscos i les zones amb arbres. Tingues en compte que els arbres són els principals pol·linitzadors que produeixen al·lèrgies, més que les flors.

Cura en dies de sol i vent: Tingues especial precaució en dies assolellats, especialment si bufa fort el vent. El fet que la humitat sigui baixa en l’ambient afavoreix la dispersió del pol·len.

Ulleres de sol: En dies amb pics de pol·len elevats, el millor que pots fer és adaptar la teva vestimenta a aquesta condició. Et recomanem l’ús d’ulleres de sol envolupants que impedeixin el contacte dels ulls amb el pol·len. Així, evitarem al màxim la clàssica picor i llagrimeig.

Una ventilació correcta: En moltes ocasions, tenim l’enemic a casa. La nostra roba, pèl, llençols o tovalloles poden estar impregnades de pol·len, culpable que també sofrim els símptomes de l’al·lèrgia quan arribem a la nostra llar.

A la primavera, l’ideal no és ventilar el màxim possible, sinó fer-ho en les hores adequades, així evitem l’entrada de nous al·lergògens. Et recomanem ventilar quan el sol se n’hagi anat, al capvespre.

Purifica l’aire de casa: Existeixen purificadors específics per a netejar de partícules pol·líniques l’ambient de la teva llar.

A vegades amb la ventilació no n’hi ha prou. Partícules invisibles, però que s’estenen amb gran facilitat, envaeixen els espais tancats i provoquen símptomes que a vegades confonem amb refredats.

Humiteja la teva habitació: Un bon consell i poc estès és humitejar la teva habitació amb l’objectiu que el pol·len -moltes vegades microscòpic- que roman en l’ambient precipiti i no es ‘coli’ per les teves vies respiratòries, tenir un humidificador et protegirà dels efectes negatius de l’aire sec pel que fa a les al·lèrgies.

Precaució amb la roba: Canvia’t de roba tan bon punt arribis a casa i durant aquests mesos renta-la amb més freqüència. Igual farem amb mantes, catifes o coixins. Si tens assecadora, usa-la a la primavera, així evitaràs que les peces s’impregnin de pol·len quan estan esteses a l’aire lliure.

Conducció segura: Els símptomes de l’al·lèrgia poden ser realment perillosos al volant. La coïssor en els ulls, els esternuts i el malestar generalitzat que provoca l’al·lèrgia poden reduir els nostres actes reflexos en carretera.

Per això, si ets al·lèrgic, durant els mesos de primavera, intenta portar sempre les finestretes de cotxe pujades i neteja amb freqüència les catifetes, ja que sol acumular-s’hi pol·len. És imprescindible tenir un bon filtre antipol·len.

 

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg