Tractament de plasma ric en plaquetes per combatre els signes de l’envelliment, per Dra. Dolo Mejina

L’envelliment és un procés biològic, progressiu i irreversible que pot estar condicionat per factors individuals, com ara els determinants genètics o la situació hormonal, així com per factors externs com l’acumulació de les agressions mediambientals o els diferents estils de vida de cada persona.

L’envelliment produeix canvis en tot l’organisme. En la pell, es produeix un aprimament de l’epidermis i una disminució progressiva del col·lagen, cosa que fa que a partir dels 30 anys comencin a aparèixer els primers signes de l’envelliment.

Tot i que al principi només es perceben petites línies, amb el temps n’apareixen signes més evidents, com ara les arrugues, la ptosis i les discromies, i altres no tan evidents, però també presents com ara canvis en la textura, el tacte, el color o la lluminositat.

Com que la pell és l’òrgan més visible que tenim i la nostra carta de presentació a una societat que cada cop és més exigent i cada vegada dona més importància al nostre aspecte físic, l’envelliment cutani és objecte de preocupació per a molts dels nostres pacients i un dels motius més freqüents de consulta.

Aquest interès i/o preocupació fa que cada cop s’investiguin i es desenvolupin nous productes que ens ajudin a millorar el nostre aspecte. D’entre tots els tractaments disponibles, destaquem aquells que busquen estimular la regeneració cutània. I actualment, gràcies als avenços científics i tecnològics, podem disposar de materials autòlegs, segurs i de fàcil aplicació i obtenció.

El plasma ric en plaquetes o PRP és una fracció de sang separada per centrifugació en la què es concentren la major part de plaquetes i factors de creixement. Aquest plasma s’utilitza en medicina regenerativa i com a teràpia antienvelliment, ja que ens permet obtenir de forma innòcua i 100% biocompatible una font de cèl·lules que ens permetran regenerar i revitalitzar els teixits.

Els principals objectius d’aquest tractament són: Augmentar la consistència i el gruix de la pell, reduir l’elastosis augmentant la producció de col·lagen, millorar l’hidratació augmentat la producció d’àcid hialurònic i reduir el fotoenvelliment produït pel dany solar.

Això es manifesta en una millora significativa de les arrugues, la flaccidesa, la sequedat de la pell, la falta de to i lluminositat i les taques. A consulta realitzem el tractament de PRP com a revitalitzant de cara, coll, escot i mans.

També l’oferim com a tractament de cicatrius i d’estries pel seu poder regenerador i com a tractament capil·lar, ja que s’ha demostrat que el PRP frena la caiguda dels cabell i i en millora el creixement. Es tracta d’una tècnica mínimament invasiva per al pacient i amb múltiples beneficis per a la seva pell, de manera que és un tractament idoni per prevenir l’envelliment i/o reparar els danys ja ocasionats.

 

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg