La història d’un xiringuito, per l’equip de Restaurant Denver

26 de maig de 1994. 19 hores. Inauguració del ‘Xiringuito’ Denver.

Som dos joves emprenedors amb moltes ganes de començar un projecte nou. Tot comença amb frànkfurts, hamburgueses, sardines, entrepans… Així arrenca el primer estiu del nostre Denver.

Però la nostra ambició ens fa intentar millorar. Amb moltíssimes hores a les nostres cames, amb molt d’esforç (i sí, amb moltíssims problemes també, perquè tot era molt dur) vam aconseguir que el Denver fos un dels ‘xiringuitos’ de referència de Cambrils.

Durant aquests 28 estius han nascut els nostres fills, que ja s’han fet grans entre vermuts, arrossos i peixos. En tot aquest temps hem viscut de tot, inclosa una amenaça de bomba terrorista a l’època d’ETA, sense oblidar que érem a primera fila durant els atemptats del 18 d’agost…

Hem patit temporals increïbles. Hem vist com els fills dels nostres clients ja venen amb els seus fills. S’han assegut a les nostres cadires durant gairebé tot un dia avis que tenien les seves famílies a la platja i que gairebé no recordaven que l’havien deixat allí. També ens han passat nens plorant perquè s’havien perdut i que els han vingut a buscar tres hores després, davant del Denver.

Hem trucat a l’ambulància quan algú s’ha trobat malament abans fins i tot que la Creu Roja i els socorristes se n’adonessin. Hem donat aigua, vinagre i altres remeis per tantes i tantes picades de meduses… Sí, al Denver hem fet moltíssimes coses més que servir cerveses i arrossos.

Hem conegut tanta gent que ha passat a formar part de la nostra vida, molts s’han convertit en amics. Ens hem deixat la salut literalment. I després de tot això i mil coses bones i dolentes més, ha arribat el moment que sabíem que arribaria: la regularització de les instal·lacions dels ‘xiringuitos’ (sí, sabem que se’n diuen guinguetes, però per tots els que hem treballat a la platja, sempre seran els ‘xiringuitos’)

El que no ens podem imaginar mai, i que ha estat el nostre pitjor malson, és que el procés es fes d’esquena a la gent que porta tota la vida a la platja, sense tenir en compte l’opinió dels professionals que sabem realment què hi passa cada dia, menyspreant la trajectòria de tots aquells que hem intentat durant molts anys fer el millor, no només per a nosaltres sinó també pensant en el bé d’un poble que té en les seves platges uns dels seus principals al·licients.

A la nostra família ens ha costat moltes llàgrimes pair tot el que ha passat. Perquè no ha estat ben fet. Però ara toca enfocar-nos únicament en el nostre altre negoci: el restaurant. Sense oblidar mai que tot va començar al nostre estimat Xiringuito Denver.

El Denver no hauria estat possible tampoc sense totes les persones que han format part del nostre equip durant tots aquests anys. I per tots els clients que han fet que la nostra lluita i esforç hagin valgut la pena. El nostre més sincer agraïment a tothom i dir-vos que, amb melancolia, us esperem continuar veient al restaurant.

PD: per cert, aquells dos nens que van créixer corrent entre vermuts, arrossos i cerveses, ara ja estan al capdavant del Denver.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg