1er Sopar per l’Ela

El 1er Sopar Solidari per a l’ELA de Cambrils, celebrat el passat 20 de maig a l’hotel Mes Gallau amb més de 300 assistents, va culminar amb el lliurament dels xecs simbòlics amb les recaptacions obtingudes al llarg de l’últim any gràcies a les donacions i organització de diferents activitats centrades en aquesta causa.

D’una banda la Associació d’Empresàries i Directives de Tarragona va lliurar a través de la seva presidenta, Ana Ibars, 6.280 euros obtinguts en el seu propi sopar solidari; el celler Clos Galena, amb la seva propietària Merche Dalmau al capdavant, va donar altres 12.800 gràcies a les ampolles venudes del vi solidari ‘Secrets de Mar’; i aquestes dues xifres unides al recaptat durant les dues travessies celebrades en 2021 i 2022 (la Connecta’t per l’ELA i la Swim for ELA), les seves activitats complementàries i donacions individuals i de patrocinadors va aconseguir la suma final de 72.972 euros.

Els Malalts d’Aigua, amb Jordi Cervera com a cap visible, i el Nàutic Cambrils, amb el seu president Ramon Vallverdú, van lliurar el xec global que es destinarà a la fundació Miquel Valls i Fundación Luzón. Aquestes entitats ofereixen diferents serveis als afectats per l’ELA i a les seves famílies i també està implicada en la recerca d’aquesta malaltia encara sense cura.

El 1er Sopar Solidari de Cambrils va tenir com a moment més emotiu el sentit homenatge sorpresa que es va rendir a Siscu Morell, pacient Cambrilenc que va ser diagnosticat fa dos anys i un dels ‘alma mater’ de la vetllada al costat de la seva esposa, Joana Bono.

Els 300 convidats, entre ells bona part dels seus familiars i amistats, es van enfundar una samarreta amb el lema ‘You’ll never swim alone’ i una fotografia seva, que va ser presa en 2021 quan va nedar al costat dels Malalts Aigua els últims metres d’aquella travessia, a la seva arribada al Club Nàutic de Cambrils.

Els propis nedadors, organitzadors i el conegut exfutbolista Juan Carlos Unzué, també incansable lluitador contra a ELA, van abrigallar a Siscu en aquest instant amb tot el públic en peus mentre a la sala sonava la famosa cançó ‘You’ll never walk alone’ que té com a himne el Liverpool de la Premier League anglesa.

Morell va rebre a més en aquest moment una samarreta del Barça, el club dels seus amors, signada pel futbolista reusenc Sergi Roberto.

Al sopar, que va comptar amb un ampli sorteig de regals donats per empreses col·laboradores, van assistir, entre altres autoritats, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i diversos regidors de la corporació municipal; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; i la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut de la Generalitat, Meritxell Budó.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg