La Llegenda de Sant Jordi

La llegenda de Sant Jordi és una de les més conegudes de Catalunya. La història diu que hi havia un poble que estava amenaçat per un terrible drac que havia convertit la zona en un territori desolat. El drac es menjava les ovelles, els ramats i fins i tot les persones del poble. Per això, els habitants van decidir que havien de fer quelcom per acabar amb aquella amenaça.

El rei del poble va convocar tots els cavallers del regne perquè anessin a lluitar contra el drac, però cap d’ells va aconseguir vèncer-lo. Fins que un dia, va arribar un jove cavaller, Sant Jordi, que es va oferir per lluitar contra el drac.

Sant Jordi va anar al lloc on vivia el drac, una cova al costat del riu, i allà va trobar el monstre. Van lluitar durant hores, però finalment Sant Jordi va aconseguir clavar-li la seva espasa al cor del drac, matant-lo.

Però la història no acaba aquí. Quan el drac va morir, de la seva sang va sorgir una rosa vermella que Sant Jordi va regalar a la princesa del poble com a símbol de la seva victòria. Així, la rosa vermella es va convertir en un símbol de l’amor i la passió, i es va convertir en un regal habitual per a les persones estimades.

La llegenda de Sant Jordi ha estat una font d’inspiració per a molts artistes al llarg dels anys, i s’ha convertit en una festa molt popular a Catalunya. El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, és tradició que les parelles s’intercanviïn roses i llibres, i que es facin activitats culturals per tot el país.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg