Orígens del dia de la mare

Després del dia del pare i de la Setmana Santa, arriba el Dia de la Mare 2023. Se celebra al maig, tot i que no té una data fixa al calendari. Si enguany no vols oblidar-te de felicitar la mare, dedicar-li unes paraules o comprar-li un bon regal per a l’ocasió, consulta quan és el Dia de la Mare 2023. T’expliquem també quin és l’origen d’aquesta celebració, que no sempre s’ha celebrat el maig.

Quan és el Dia de la Mare 2023?

El dia de la mare sempre se celebra el primer diumenge de maig. Per tant, calendari en mà aquest 2023 serà el 7 de maig.

Aquesta festivitat es fa al maig, perquè segons la religió cristiana, és el mes de la Mare de Déu, la mare de Jesús. Però no sempre s’ha celebrat durant el cinquè mes de l’any. Fins al 1965, el dia de la mare era el 8 de desembre, coincidint amb la Immaculada Concepció.

Orígens del dia de la mare

El dia de la mare té els orígens en la cultura grega i egípcia i en els actes d’homenatge a Rea, la mare de Zeus, i a la deessa Isis, respectivament. Anys més tard, el cristianisme va dedicar aquesta festivitat a la Mare de Déu i el 1854 el papa Pius IX va declarar el 8 de desembre com el dia de la mare.

Al segle XX, el president dels Estats Units, Wilson Woodrow, va declarar oficialment el segon diumenge de maig com el dia de la mare, arran de les lluites de les activistes Julia Ward Howe i Anna Reeves Jarvis. Aquesta declaració va provocar-ne el canvi de data i el trasllat d’aquesta festivitat al primer diumenge de maig.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg