Parlem amb Mercè Artigau i Berta Cortiella, directora i mestra de la Llar d’infants Vicki

Quan neix la llar d’infants Vicki? La Llar d’infants VICKI neix l’any 1977 quan encara no hi havia cap normativa que regulés aquesta activitat com a educativa, tot i que als anys 50 l’Amparo Montoliu, la nostra besàvia i rebesàvia ja es va implicar en el teixit emprenedor de Cambrils fent aquesta tasca.

Quan llavors s’engegava l’inici del turisme a Cambrils ella feia de mare de dia com ara es coneix, llavors en deien “Costura de cagons”. Anys més tard, la mare i àvia, Victoria de la Casa, va reprendre aquest trajecte i ara som nosaltres qui seguim amb la mateixa vocació i il·lusió amb allò que elles van començar.

Quins serveis ofereixen als seus alumnes? Dins del nostre tarannà educatiu som conscients que l’àmbit assistencial és fonamental per tal de crear vincle i conciliació amb les famílies, així que adaptem horaris, dietes i tot allò que sigui necessari pel benestar dels infants.

Tots els serveis que oferim a les famílies han d’estar acompanyats d’unes bones instal·lacions per tal de que els infants i els docents puguin sentir-se com a casa, des de fa 4 anys, ja vam veure la necessitat i vam dur a terme la climatització de les estances, amb una temperatura constant i agradable.

Anem introduint contínuament nous elements que ajuden al desenvolupament harmònic i constant del propi infant, com són totes les estructures PIKLER, que fomenten el descobriment del propi cos i de les seves possibilitats, així com la contínua renovació de tot el material manipulatiu, quotidià i d’autoaprenentatge de MARIA MONTESSORI, recursos orals i de jocs de la pedagogia WALDORF, per treure la màxima creativitat de l’infant. I altres materials que anem elaborant el propi centre, com són: les caixetes de música, pots d’olor, taules/jocs de llums, etc.

Amb quin equip de professionals compta la Llar d’infants Vicki? El nostre equip està format per docents titulats en Educació Infantil, mestres i psicopedagogs en plantilla, a més les persones que fan reforç a les tutores tenen la mateixa titulació, així podem disposar de realitzar petits desdoblaments per aconseguir un aprenentatge significatiu.

Quina metodologia utilitzeu? Som una llar on seguim el model constructivista de l’ensenyament i l’aprenentatge, agafem dels diferents models pedagògics allò que més ens apropa a garantir l’evolució de l’infant respectant els diferents ritmes i temps. Girem envers els nens i les nenes, buscant el benestar i cobrint totes les seves necessitats, mitjançant el joc, l’experimentació i l’exploració com a elements fonamentals en la seva base educativa, fomentant en tot moment l’autonomia i el respecte.

Què us apassiona més de la vostra feina? Aquesta feina és molt satisfactòria, obrir la porta de la Llar i veure com tots els infants entren corrents i amb el somriure a la cara no té paraules per expressar-ho. La confiança que ens transmeten les famílies per deixar-nos compartir l’educació dels seus fills i filles, plantant conjuntament una llavor per aconseguir créixer en un entorn segur i feliç.

Projectes de futur? Fa molts anys que dediquem la nostra feina a l’educació infantil a Cambrils i Comarca. Les coses han anat canviant molt, actualment som la 5a generació, on amb ella, entren noves propostes, innovacions i projectes, però sobretot les ganes de seguir molts anys més.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg