La importància de la hidratació a l’estiu

La calor de l’estiu pot portar a la deshidratació, un estat en què el cos perd més líquids dels que ingereix. La deshidratació pot tenir efectes perjudicials en la nostra salut, com ara fatiga, marejos, mals de cap, rampes musculars i fins i tot cop de calor, una condició mèdica greu que pot posar en perill la vida.

Durant els dies calorosos, el nostre cos transpira més per mantenir-se fresc, cosa que significa que perdem més líquids a través de la sudoració. També és comú estar més actiu a l’estiu, cosa que augmenta les nostres necessitats d’hidratació. Per tant, és crucial reposar constantment els líquids que perdem.

Consells per a una hidratació adequada

Beu aigua regularment: L’aigua és la millor opció per hidratar-se. Assegureu-vos de beure aigua regularment al llarg del dia, encara que no sents set. Si passareu temps a l’aire lliure o feu exercici, porteu amb tu una ampolla d’aigua i beu de manera constant.

Menja aliments rics en aigua: A més de beure aigua, pots augmentar la teva ingesta de líquids consumint aliments rics en aigua, com síndria, cogombre, pinya, taronges i maduixes. Aquestes fruites i verdures no només us hidraten, sinó que també proporcionen nutrients importants.

Evita el consum excessiu de cafeïna i alcohol: Tant la cafeïna com l’alcohol poden tenir efectes deshidratants al cos. Si consumiu begudes amb cafeïna o alcohol, assegureu-vos d’equilibrar-les amb una ingesta addicional d’aigua.

Utilitza protectors solars hidratants: En triar protectors solars, opta per aquells que també proporcionin hidratació a la pell. Això ajudarà a prevenir la sequedat i deshidratació cutània causada per l’exposició al sol.

Para atenció als símptomes de deshidratació: Aprèn a reconèixer els signes de deshidratació, com la set intensa, la boca seca, l’orina fosca i la fatiga. Si experimenteu algun d’aquests símptomes, beveu aigua immediatament i busqueu un lloc fresc per descansar.

La hidratació adequada és essencial per gaudir d´un estiu saludable i ple d´energia. A mesura que la calor augmenta i les activitats a l’aire lliure es tornen més freqüents, assegureu-vos que el nostre cos estigui ben proveït de líquids es torna encara més important. Recordeu beure aigua regularment, consumir aliments rics en aigua i parar atenció als signes de deshidratació. No subestimis el poder de l’aigua per mantenir-nos frescos, hidratats i enèrgics durant la temporada estival. Gaudeix d’un estiu refrescant i mantingues el teu cos hidratat!

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg