Parlem amb Silvia i Tem Costa, i Siscu Yorrente, propietaris de Restaurant Tem

Quan neix Restaurant Tem?

El xiringuito Tem neix al l’any 1970 i al 1991 vam tenir l’oportunitat amb la meva germana Silvia i el meu cunyat Siscu d’obrir el restaurant Tem, on estem ara, a l’avinguda Diputacio, 64.

Quina és la seva història des dels seus inicis? El pare i la mare van començar amb el xiringuito als anys 70, el pare anava a la mar i la meva mare treballava pel restaurant Gatell i la meva mare volia tenir el seu propi negoci i va sorgir l’oportunitat d’obrir el xiringuito amb el meu pare, en aquella època treballarem amb turisme estranger, alemany, francès, holandès, que era el turisme que venia de vacances a Cambrils, i així vam començar.

La meva germana i jo vam començar a treballar al xiringuito amb els meus pares i després dels anys vam començar a treballar també amb el turisme nacional. A la cuina del xiringuito el que tenia més demanda era les paellas, els arrossos, els peixos frescos, que agafaven els pescadors, coses molt senzilles, però de qualitat, però sobretot eren els arrossos el que es cuinava mes.

Després vam passar al restaurant i vam traslladat la mentalitat del xiringuito al restaurant i poc a poc vam fer una transició, actualitzant la carta fins on van arribar ara, sempre amb qualitat amb els peixos de aquí a casa.

Que ofereixen als seus clients?

Un entorn, un benestar i estar devant de la platja de Vilafortuny. Oferim tot el peix fresc del port de Cambrils, l’Ametlla de mar i de Tarragona, que són els tres ports on jo compro el peix, elaborat de una manera senzilla i ancestral, vessant-nos en la cuina de les nostres àvies, els arrossos cuinats amb cassola de ferro, que són arrossos melosos, ni secs ni caldosos, la nostra mentalitat es fer una cuina ancestral, cuina d’abans elaborada amb un producte de qualitat i fresc, i també tenim un celler important.

Què t’apassiona més de la teva feina?

Tot el que compartim amb els nostres clients, que són amics, tot el que es genera amb aquest entorn, que has donat una estoneta de felicitat, tranquilitat, i això és que mes gaudeixo de la meva feina.

El plat estrella de Restaurant Tem?

El nostre plat estrella sense cap dubte és el llamàntol amb patata que nosaltres hem heretat dels nostres avantpassats, som els únics que el fem. Nosaltres continuem tenint la recepta d’aquest plat, és un plat únic i crec que val la pena venir a tastar-lo, també les gambes, calamanxins, tots els arrossos, els peixos cuinats a la planxa, al forn…els postres que els elaborem nosaltres, seguint la mateixa filosofia de la nostra cuina.

Una experiència gastronòmica?

Recordo quan vam obrir el restaurant, ja vam acabar la temporada i estàvem més tranquils, recordo que tenia una gran ampolla de cava, era una ampolla de Codorniu, però de les molt bones. Me’n recordo que jo amb la meva xicota ens vam asseure a sopar un diumenge a la nit que tancàvem. Ens vam fer un entrepà de pernil ella, i un entrepà de pernil jo, i vaig obrir aquella ampolla de cava. Ho recordo com una cosa màgica. Al final els records i experiències tot són sentiments.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg