Temporada de bolets!

TROMPETA DE LA MORT

La trompeta de la mort és un bolet comestible apreciat però molt desconegut per a molts boletaires. El seu aspecte gris-negrós fa que sigui rebutjat per molta gent; no obstant això és un bolet tan o més bo que el seu parent el camagroc.

És de color gris fosc o bru negrós, en forma de corn o d’embut profund (d’aquí el seu nom) que arriba gairebé fins a la base del peu, de marge estès, carn tenaç i aromàtica, amb la superfície himenial simplement rugosa.

Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola

Ingredients

· 140 g de trompetes de la mort

· 320 g d’arròs carnaroli

· 4 escalunyes mitjanes ben picades

· 4 grans d’all picats

· Un raig de vi blanc

· 1 L de brou de pollastre

· 120 g de gorgonzola

· 30 g de mantega

· Oli d’oliva verge extra

Preparació

1. En una cassola amb una mica d’oli, coeu l’escalunya lentament.

2. Afegiu-li l’all i les trompetes de la mort.

3. Un cop cuit, afegiu-li el vi blanc i reduïu-ho.

4. Incorporeu-hi l’arròs i remeneu-ho.

5. Mulleu-ho amb el brou i coeu 10 min.

6. Incorporeu el formatge i la mantega.

7. Deixeu reposar 2 min i serviu.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg