Elaboració
Collita del raïm en caixes de 12 kg, amb una curosa selecció dels fruits, esperant sempre el punt òptim de la maduració.
Derrapat i xafat a l’entrada del celler, fermentat en tines d’Inox. Criat en botes de roure francès i americà durant dotze mesos.
Embotellament
Abans d’embotellar el vi es realitza una filtració molt suau i s’estabilitza el sulfurós. Una vegada realitzats aquests passos es procedeix a l’embotellament. Una vegada embotellat el vi ha de reposar al celler durant almenys divuit mesos.
Nota de tast
Color violeta fosc amb rivets robí. Nas madur i intens de fruita fosca pura amb cassis, cirera, sàlvia i menta amb algunes notes torrades.
Al paladar té una concentració molt alta i és molt ben arrodonit.
Textura
Tanins refrescants i granulats, i una acidesa fresca que dona un impuls a la fruita fosca madura.
Roure no notable. Un especiat de fines herbes que agrega frescor amb un final llarg ple de sucós color obscur, grosella negra i gustos de cirera.
Analítica
Grau: 15% · ATt: 6,1 · PH: 3,27 · Sucres residuals (G/F): 0’35 gr/l
DO: DOQ Priorat.
Celler: Hidalgo Albert (Poboleda-Tarragona).
Tipus: Negre criança.
Varietats: Garnatxa, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot i Carinyena.
Graduació: 15% vol.