Cambrils Emprèn. Parlem amb Siscu, Joma i Mercè Morell, propietaris de Licors Morell

Quan neix Bodega Morell? La Bodega Morell neix l’any 1964, de la mà dels nostres pares, la Mercè Ruhi i el Siscu “Gallau” Morell. La inauguració del primer local va ser el dia de la Verge de Montserrat, el 27 d’abril al carrer José Antonio, 8 (actualment Consolat de Mar).

Què us ofereixen als seus clients? Oferim vins, caves i licors nacionals i d’importació en general. La botiga del carrer Consolat incorpora miniatures, petaques, ampolles de fantasia i complements. I la del carrer Ramon Llull, vins i generosos a doll.

Què és la denominació d’origen? És el nom amb el qual són reconeguts aquells vins regulats per un consell regulador i que han de complir una sèrie de requisits.

Quina diferència hi ha entre una nevera i un armari climatitzat? Un armari climatitzat per a vins ofereix la solució per emmagatzemar, refrigerar i temperar el vi en les millors condicions, es a dir amb la tranquil·litat que es necessita. Una nevera és per refredar i conservar juntament amb diversos aliments i begudes, per tant està sotmès a variacions de temperatura quan obrim i tanquem la porta.

Quines són les últimes tendències en vins i maridatges? El món del maridatge és molt particular, innovador i creatiu. Dels maridatges actuals i que busquen el contrast en boca destacaria: els dolços naturals amb xocolates d’alt percentatge de cacau, les veremes tardanes, botritis i els “ice wein” amb formatges blaus i foies.

Tots els vins milloren amb el temps? El vi neix, madura i, inevitablement, mor. Lluny de millorar-lo, guardar un vi durant massa temps pot fer malbé el seu sabor. De forma general, el moment òptim de consum per als vins negres se situa entre cinc i deu anys després de la seva elaboració per a la categoria criança, i entre deu i vint anys per als reserves i gran reserva.

En el cas dels vins blancs és preferible consumir-entre dos i set anys després. Els vins joves fins a dos anys després del seu embotellat. Un cas a part són els vins naturals, són els únics vins que actualment tenen una data de caducitat especificada clarament en la seva etiqueta.

Què és decantar? Decantar un vi és l’acció de moure el líquid d’un recipient a un altre (decantador) per remoure els sediments. Amb un decantador de coll ample a part de decantar podem airejar el vi més ràpid.

Com hem de conservar el cava? En el cava és millor col·locar l’ampolla en vertical mentre espera ser oberta. Quan la vulguem refredar per consumir és recomanable no posar-la a la porta de la nevera, perquè l’ampolla ha de suportar moviment constantment. Cal tenir en compte que el punt òptim de consum és fins als vint-i-quatre mesos del seu degorjament.

Quina és la temperatura per prendre un vi? A grans trets, i tenint en compte que cada vi és un món, podem guiar-nos per la següent classificació a l’hora de servir el vi:

· Blancs i rosats lleugers: 7-10°C
· Escumosos: 6-8°C
· Blancs amb criança: 10-12°C
· Negres joves: 12-15°C
· Negres amb criança: 17-18°C

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg