Les varietats de raïm Muscat, Xarel·lo i Macabeu plantades a la nostra terra, el Penedès, són la base per a l’elaboració del vi blanc fresc, afruitat i floral Marta Violet.
Subregió: Penedès superior (Muscat) i Penedès central (Xarel·lo i Macabeu).
Clima: mediterrani temperat.
Sòl: franc-argilós, amb bona permeabilitat i capacitat de retenció d’aigua.
Altitud de plantació de les vinyes: 150 m (Xarel·lo i Macabeu) i 250 m (Muscat).
Pluviometria: 465 l/m² de mitjana anual.
Elaboració del vi. Verema manual, a principis de setembre la Muscat i la Macabeu i a mitjans de setembre el Xarel·lo. Premsa pneumàtica, seleccionant només el most flor. Fermentació de cada varietat per separat a temperatura controlada en dipòsit d’acer inoxidable.
Cupatge: Muscat, Macabeu i Xarel·lo.
Temperatura de fermentació: 15-16 °C.
Tast. De color groc pàl·lid. En nas és fresc, hi destaquen les aromes florals i de fruita blanca. En boca és equilibrat, gustós, amb un post gust amable i llarg. Recomanat per acompanyar aperitius, arrossos, pastes, peixos, ostres i mariscs. Adequat per gaudir-ne en qualsevol moment o per copes. Serviu-lo a una temperatura de 6 a 8 °C.
· DO Penedès
· Bodega Ramon Canals
· Tipus Vi Blanc
· Varietat Muscat, Xarel·lo i Macabeu
· Graduació 12 vol