Racó del vi de Licors Morell · Mestres Visol Collita 2013

Elaboració. Utilitzen dos taps de suro per elaborar cada ampolla. La 1ª fermentació i la criança del vi base és en barrica sobre les seves lies durant 6 mesos. La 2ª fermentació en ampolla és amb el primer tap de suro, en posició horitzontal a la rima i amb una criança sobre lies de més de 60 mesos en ampolla tradicional sota la cava. Es duen a terme remoguts de rima per afavorir el procés d’autòlisi dels llevats. Finalment després del degorjat posen el segon tap de suro i la seva placa identificativa.

Aspecte. Color daurat amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina i amb bona evolució en copa.

Aroma. Cava molt elegant i amb una riquesa aromàtica on destaquen notes molt marcades del pas per barrica: vainilla, lleugers fumats i notes balsàmiques. Va evolucionant i anem trobant notes de fruita dessecada (orellanes i panses), i de fruites madures (albercoc i poma).

Gust. El seu pas per boca és estructurat, ampli i net, i el gas carbònic està molt ben integrat. Postgust llarg i persistent. En destaca la subtilesa de la criança noble i de les seves notes de fruita madura, sense cap mena de sensació de taní o amargor que poden tenir certs caves criats en bota.

Maridatge. És un cava que ens dona un ampli ventall de maridatges.

Temperatura de servei 8 – 15ºC

  • D.O. Cava
  • Caves HERETAT MESTRES, S.L. (Sant Sadurní d’Anoia-Bcn)
  • Tipus Gran reserva brut nature
  • Varietats Macabeu (20%) Xarel·lo (60%) Parellada (20%)
  • Graduació 12,1 %vol

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg