Elaboració. Utilitzen dos taps de suro per elaborar cada ampolla. La 1ª fermentació i la criança del vi base és en barrica sobre les seves lies durant 6 mesos. La 2ª fermentació en ampolla és amb el primer tap de suro, en posició horitzontal a la rima i amb una criança sobre lies de més de 60 mesos en ampolla tradicional sota la cava. Es duen a terme remoguts de rima per afavorir el procés d’autòlisi dels llevats. Finalment després del degorjat posen el segon tap de suro i la seva placa identificativa.
Aspecte. Color daurat amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina i amb bona evolució en copa.
Aroma. Cava molt elegant i amb una riquesa aromàtica on destaquen notes molt marcades del pas per barrica: vainilla, lleugers fumats i notes balsàmiques. Va evolucionant i anem trobant notes de fruita dessecada (orellanes i panses), i de fruites madures (albercoc i poma).
Gust. El seu pas per boca és estructurat, ampli i net, i el gas carbònic està molt ben integrat. Postgust llarg i persistent. En destaca la subtilesa de la criança noble i de les seves notes de fruita madura, sense cap mena de sensació de taní o amargor que poden tenir certs caves criats en bota.
Maridatge. És un cava que ens dona un ampli ventall de maridatges.
Temperatura de servei 8 – 15ºC
- D.O. Cava
- Caves HERETAT MESTRES, S.L. (Sant Sadurní d’Anoia-Bcn)
- Tipus Gran reserva brut nature
- Varietats Macabeu (20%) Xarel·lo (60%) Parellada (20%)
- Graduació 12,1 %vol