Parlem amb Miriam Carmona i Carlos Alberto Jose de Peixos Mercat Vila

Quan neix Peixos Mercat Vila? Neix el 2018, després de molts anys de dedicar-nos al sector del peix. La meva il·lusió era poder gestionar el meu propi negoci i l’any 2018 ens va sorgir l’oportunitat de gestionar la parada de peix del mercat municipal de la vila. Em feia molta il·lusió perquè la meva família sempre ha viscut dalt al poble.

Quins serveis ofereixen als seus clients? Oferim un bon servei amb producte fresc i de qualitat. Repartim a restaurants, hotels i particulars, també tenim productes precuinats.

Com és la seva jornada laboral? Comencem a treballar a les 8 h del matí per preparar la parada, organitzem les comandes per a restaurants i particulars i a les 9 h comencem a vendre peix fins a les 14 h. Després, a les tardes, en Carlos s’encarrega de la compra del peix a la llotja de Cambrils i jo m’encarrego de portar la gestió i la comptabilitat de la peixateria.

Què és el que més li agrada de la seva feina? M’agrada tot! Soc molt afortunada de poder treballar venent peix. El que més m’agrada d’aquesta feina és el tracte amb les persones i assessorar els nostres clients, tot i que la majoria ja hi entén molt.

A la seva peixateria venen productes precuinats? Sí! Tenim productes de l’empresa de Cambrils Precuinats del mar. Tenim: fumet de peix, salsa romesco, seitons en vinagre, anxoves, pop a la gallega, carpaccios, pota de pop, entre moltes altres coses.

Quins peixos són els que tenen més demanda? Tenim molta demanda de rap, lluç, seitó, els peixos de temporada i sobretot la sardina de Cambrils, que és el nostre peix estrella.

Peix blanc o blau? Blanc.

Com definiu els vostres clients? La majoria dels nostres clients són veïns de la Vila que tenen molts coneixements del nostre producte, saben del peix que volen comprar. També tenim clients que tenen negocis de restauració, en general tots els nostres clients són coneixedors de peix fresc i marisc.

Quins peixos són de temporada d’estiu? El bonítol, l’escórpora, el sorell, el lluç, el peix espasa, la tonyina i la sardina, és quan té millor mida i millor greix.

Quins ens recomanes amb una bona relació qualitat-preu? N’hi ha molts i de molt bons! Com per exemple la sardina, el seitó, la mòllera, que és molt fina, el sorell o la palaia.

Quins projectes de futur teniu? Poder continuar amb la peixateria i anar creixent a poc a poc.

Un plat de peix? Un que és molt ràpid, senzill i saludable: rap amb patata bullida i allioli.

Un record gastronòmic? Els fideus rossos amb galeres.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg