Parlem amb Gessamí Caramés i Núñez

Pastissera, barista, autora del llibre ‘Meleta de romer’, presentadora de la televisió catalana i copresentadora del programa ‘Cuines’ de TV3 des del novembre de 2017 i forma part de l’equip de la pastisseria Fruben de Barcelona.

Com van ser els teus inicis en el món de la pastisseria? El primer que vaig fer va ser muntar una paradeta de dolços a una fira alternativa amb la meva amiga. Jo no en tenia ni idea i la meva amiga més que jo, ja que ella va fer cuina, el que vaig fer va ser formar-me per internet amb vídeos de YouTube i em va començar a picar el cuc. Però per aquells temps estava estudiant una altra cosa i quan vaig acabar d’estudiar el meu pare em va animar a fer cuina. Finalment em vaig inscriure a cuina a Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Com va arribar la proposta de treballar en el programa Cuines de TV3? El que va passar és que una familiar meva va participar en el programa Joc de cartes i va conèixer el Marc Ribas, i justament estaven buscant algú que s’encarregués de portar la part dolça al seu programa de Cuines. Em vaig presentar al càsting i al mes següent ja vaig començar a treballar a Cuines.

Amb quins xefs has treballat? Martin Berasategui, Paolo Casagrande i Michel Guérard.

Quines són les tendències en pastisseria? Actualment la tendència és elaborar pastisseria sense tants greixos i sucres en benefici del sabor del producte. Si elaborem un pastís de maduixes, que tingui més gust de maduixa i no de sucre o greixos.

Què significa barista? És el professional especialitzat en el cafè d’alta qualitat, elaboren begudes noves i diferents amb el cafè com a ingredient principal. Són els sommeliers del cafè.

Un pastís per a una celebració? Qualsevol que porti làctics i beina de vainilla.

Un record culinari? La primera lasanya que vaig elaborar, que era boníssima!

Un ingredient? L’ou, és un ingredient molt important a la meva cuina tant per a plats dolços com salats.

Una aroma? De vainilla.

Una espècie? Beina de vainilla.

Què no pot faltar a la teva cuina? Làctics i mantega.

Per a quan el proper llibre? No es descarta, però de mica en mica. N’acabem de treure un, esperem que continuï funcionant igual de bé que fins ara i es segueixi venent molt bé.

Com t’ha canviat la vida des que treballes a la televisió? M’ha canviat en oportunitats de feina, He pogut conèixer grans xefs de tu a tu que potser d’una altra manera no els hagués conegut. També he tingut l’oportunitat d’escriure el meu propi llibre de receptes. He tingut un creixement professional molt important, però en l’àmbit personal jo em sento igual que abans, el fet que em reconeguin pel carrer t’enriqueix en l’àmbit social, coneixes moltes persones que expliquen històries i veus com interpreten la vida en general, i això és súper ric i magnífic!

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg