Racó del vi de Licors Morell · Gramona Mart

Mart és un vi elaborat amb una varietat autòctona del Penedès que ha fregat l’extinció, però que ha ressorgit amb la força del planeta vermell: el xarel·lo vermell. Després de la verema manual, el raïm es macera en fred durant 48 hores per aconseguir una extracció aromàtica i un lleuger color rosat. La fermentació té lloc en dipòsits d’acer inoxidable que ajuden a preservar les aromes primàries de la varietat. El resultat és un vi refrescant, vivaç i delicat amb aromes marcades de fruites i herbes mediterrànies tocades pel nostre terrer.

Vista. Rosa pàl·lid pell de ceba amb rivets brillants.

Nas. Ric i intens de pronunciada expressió fruitera. Refrescants cítrics, pell d’aranja, préssec de vinya, maduixes silvestres, amb un toc d’herbes mediterrànies com el romaní i el fonoll. Tanca el conjunt un subtil fons especiat: pebre rosa.

Boca. Entrada fresca, marcada pel record fruiter i la subtil nota de pebre vermell. Al final trobem una lleugera amargor provinent dels records de bosc mediterrani, que es fon amb l’acidesa que aporta frescor.

Maridatge. Cuina especiada com la japonesa,la nikei, la caribenya i la sud-americana. Arrossosi cuina marinera. Excel·lent acompanyant en els aperitius.

  • D.O. Penedès
  • Bodega Gramona
  • Tipus Vi rosat ecològic
  • Varietats 100% Xarel·lo vermell
  • Graduació 11% vol.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg