Recepta de turró de xocolata cruixent

Ingredients

· 150 g de xocolata amb llet

· 150 g de xocolata negra fondant

· 40 g de llard de porc ibèric

· 80 g d’arròs inflat de xocolata

Preparació

1. Posem les xocolates trossejades en un cassó i les desfem al bany maria.

2. Desfem una mica de llard de porc al microones, sense arribar a escalfar-lo, just per trencar-ne la seva duresa i l’afegim a la xocolata i remenem fins que quedi homogeni. El deixem reposar una mica, hi afegim l’arròs inflat i ho barrejem.

3. Ho aboquem en un motlle tipus plum cake untat amb mantega i ho deixarem reposar a la nevera 3-4 hores.

Origen del torró

La majoria de referències ubiquen el torró a la península aràbiga. Aquesta teoria es basa en el tractat “De medicinis et cibis semplicibus” del s. XI, escrit per un metge àrab, en el qual ja es parla del “turun”. Els àrabs van portar aquestes postres a les costes de la Mediterrània, concretament a Espanya i Itàlia.

La versió espanyola del torró neix a la província d’Alacant, al voltant del s. XV. Amb el pas del temps,aquestes postres s’han utilitzat sempre més en les celebracions i tradicions de les festivitats de Nadal.

En el “Manual de Mujeres” del s. XVI, s’aporta la primera recepta que encara es conserva per a fer torró, tot i que el costum ja estava estès per tot el territori espanyol, sobretot en el sector acomodat de la societat. A causa d’algunes disputes entre la ciutat d’Alacant i Xixona, i per la novetat de la introducció de la xocolata, l’elaboració del torró és pràcticament exclusiva de Xixona.

El sucre va ser un ingredient que s’hi va afegir més tard, ja que es comença a mencionar per a fabricar torró a partir del s. XVIII, coincidint amb la plantació massiva de canya de sucre a Amèrica i l’extensió de la llibertat de comerciar d’Amèrica amb més ports espanyols, entre ells el d’Alacant. D’aquesta època en sorgeix l’anomenat torró de neu i el crocant.

A la província de València, a la localitat de Casinos, el 1881, s’inicia l’elaboració de les primeres varietats de torró de crema i crema cremada, tou i dur d’ametlla, massapà i crocant. Actualment, Espanya és el primer productor mundial de torró, massapà i dolços de Nadal.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg