Cargols a la Gormanda per bar Ca la Carme

Ingredients

· 1 kg de cargols (variant bover)

· 1 cap d’all sencer pelat

· Oli d’oliva verge

· 2 branquetes de farigola

· Pebre negre

· Sal

· 1 cullerada sopera de farina

 

1. Abans de tot, els cargols han d’estar purgats, és a dir, han d’estar almenys una setmana en dejú. Els rentem molt be, fins que quedin ben nets

2. En una cassola d’uns 40 cm de diàmetre i poca alçada, en fred, afegim els cargols, un raig generós d’oli i els grans d’all pelats i sencers.

3. A foc lent primer, se’ls va fent voltes sense perdre’ls de vista per aconseguir l’efecte “cargol enganyat” (que tregui el cap per facilitar l’extracció al comensal).

4. Deixem ara que vagin coent lentament durant aproximadament una hora i els anem remenant fins que el so del xoc de les petxines entre si, soni a buit i les els grans d’all estiguin desfets.

5. En aquest punt hi afegirem una cullerada sopera de farina i pebre negre al gust. D’aquesta manera el suc s’espesseix i s’enganxa a la petxina. Uns pocs minuts més i els cargols a la gormanda ja estan llestos. Boníssims untats amb allioli.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg