Ingredients
· Cargols de la varietat Boves
· Una cabeça d’alls
· Julivert
· Sal gruixuda
· Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
· Allioli i salsa vinagreta per acompanyar.
1. Abans de tot, els cargols han d’estar purgats, és a dir, han d’estar almenys una setmana en dejú. Els rentem molt be, fins que quedin ben nets
2. Agafem una safata de llauna i posem una capa de sal gruixuda, col·loquem els cargols damunt amb la part oberta cara amunt i ajustats perquè no es tombin.
3. Salpebrem una mica i els posem al foc de llenya o si els fem al forn, s’ha de fer a 220 graus, amb la graella i el forn tots dos encesos simultàniament.
4. Als 7 o 8 minuts els traiem, afegim all i julivert trinxat amb una mica d’oli pel damunt, Els tornem uns minuts més al foc o al forn. Sabrem que estan fets quan la part oberta es comenci a tornar daurada.
5. Per acompanyar fem un bon allioli i una vinagreta.