Preparació
1. En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
2. Una hora després afegiu-hi les verdures, exceptuant les patates.
3. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada.
4. Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal.
5. Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta.
6. Serviu primer la sopa i després la carn d’olla i les verdures i la patata amb cigrons.
Ingredients
· Tros de costella de vedella
· 1 Punta de costella de xai (brot del pit)
· 1 Peu de porc
· 4 Patates
· 1 Tros de cua o d’os d’espinada
· 1 Tros d’os de pernil
· 2 Quarters de gallina o pollastre
· 2 Talls de cansalada viada
· 2 Botifarres blanques
· 1 Nap, 1 Porro i 1/2 Col
· 2 Botifarres negres
· 4 Pastanagues
· 2 Branques d’api
· 1 Xirivia
· 200 g de cigrons remullats
· 300 g de galets
· Sal i aigua
Per fer la pilota
· 150 g de carn de vedella picada
· 150 g de carn de porc picada
· Pa ratllat
· All i julivert trinxat
· 1 Ou