Recepta d’escudella catalana

Preparació

1. En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.

2. Una hora després afegiu-hi les verdures, exceptuant les patates.

3. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada.

4. Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal.

5. Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta.

6. Serviu primer la sopa i després la carn d’olla i les verdures i la patata amb cigrons.

 

Ingredients

· Tros de costella de vedella

· 1 Punta de costella de xai (brot del pit)

· 1 Peu de porc

· 4 Patates

· 1 Tros de cua o d’os d’espinada

· 1 Tros d’os de pernil

· 2 Quarters de gallina o pollastre

· 2 Talls de cansalada viada

· 2 Botifarres blanques

· 1 Nap, 1 Porro i 1/2 Col

· 2 Botifarres negres

· 4 Pastanagues

· 2 Branques d’api

· 1 Xirivia

· 200 g de cigrons remullats

· 300 g de galets

· Sal i aigua

 

Per fer la pilota

· 150 g de carn de vedella picada

· 150 g de carn de porc picada

· Pa ratllat

· All i julivert trinxat

· 1 Ou

 

 

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg