INGREDIENTS PER FER MENJAR BLANC
· 1 l d’aigua
· 230 g d’ametlles crues (marcona)
· 200 g de sucre
· 25 g de midó
· 40 g farina d’arròs
· 1 branca de canyella
· 1 pell de llimona
Per a començar, fem la llet d’ametlles, per a això, triturem les ametlles, el sucre i la pell de llimona (i canyella si us agrada) amb l’aigua, i ho deixem reposar a la nevera de 6 a 12 hores.
Després del repòs, colem aquesta llet amb un drap de cotó o amb colador fi de malla (és perquè quedi tan fi com sigui possible) i la posem a escalfar en una cassola, reservant una mica d’aquesta llet per a dissoldre el midó de blat de moro.
Quan estigui a 60 °C de temperatura, incorporem el midó de blat de moro a la cassola i anem remenant contínuament, sense parar, fins que estigui a punt de bullir i espesseixi. Al moment de servir el menjar blanc o menjablanc, empolvorem amb una mica de canyella en pols.