Parlem amb Francesc Torrente, propietari de Restaurant del mar

Quan neix Restaurant del Mar? El Restaurant neix fa setze temporades, però la història a les nostres esquenes comença fa cinquanta-dos anys, quan els meus avis van obrir un xiringuito a la platja de l’Esquirol. La saga va continuar amb els meus pares i tiet amb l’obertura del Restaurant Tem a la mateixa platja.

Què oferiu al vostres clients? Oferim un producte de proximitat, en que les receptes tradicionals hi tenen un pes específic, com per exemple els arrossos i suquets.

Com va sorgir la idea d’obrir un restaurant a Cambrils? Podem dir que ho porto a la sang i que tinc la immensa sort d’estar acompanyat en tot moment per la meva dona Maria, que és la professional més gran que he conegut mai, junts ens vam animar a obrir el restaurant en plena crisi del 2008. Érem una mica esbojarrats, la veritat.

Sempre s’ha dedicat al sector de la restauració? Sempre. Tot i ser llicenciat en periodisme i humanitats; i exercir com a tal en diferents mitjans, mai l’he deixat de banda. A mode d’anècdota, hi va haver un any que treballant al diari em tocava fer vacances a l’agost, al segon dia d’estar avorrit a casa ja estava servint arrossos al restaurant dels pares.

Què l’apassiona més de la seva feina? El contacte amb la gent. Soc un ésser social per naturalesa. M’encanta que em demanin consell i segons els gustos dels clients escollir el vi i el plat adient.

Projectes de futur? De moment entre el restaurant, els articles gastronòmics que escric al Diari de Tarragona i ser membre de l’Academia de Gastronomia i Nutrició Catalana i de Tarragona em treuen tot el temps possible. Tot i que el que m’encantaria és impartir algun curs de periodisme gastronòmic, ja que en l’actualitat no es dona en tota la província.

Què no pot faltar al restaurant? El peix de Cambrils. És el pilar no només de la meva cuina sinó del nostre turisme. L’hem de cuidar. I a la sala els vins de la terra. Tenim la millor regió vitícola del món, però ens ho hem de creure.

Un record culinari? El primer cop que el meu tiet em va deixar provar les espardenyes amb dotze anys. Se’m saltaven les llàgrimes. Aquell dia va confirmar que tenia el paladar fi.

Quin és el plat estrella del seu restaurant? Et puc dir quin és el que m’agrada més a mi, que és l’arròs melós de galeres i carxofes i del qual ara és temporada. Soc un autèntic fan d’aquest marisc que durant molts anys s’ha considerat de pobres.

Una experiència gastronòmica? Hi ha una experiència per a cada moment i és molt difícil dir-ne una, però la que em porta més bons records és quan ens ajuntàvem tota la família a casa de l’àvia Teresina i ens feia del Caldo. Primer ens treia el peix amb la patata bullida i després feia arròs rossejat perquè sabia que era el meu preferit. La feina la rematava l’avi Tem amb l’allioli de morter.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg