Panellets per l’equip de Fem Cambrils

Ingredients

· 250 grams d’ametlles mòltes.

· 200 grams de sucre.

· 1 ou.

· La ratlladura duna llimona.

· 1/2 culleradeta d’essència de vainilla.

· Pinyons.

· Per decorar: ou batut.

Els panellets són petits dolços tradicionals que han esdevingut tot un símbol de la festivitat de La Castanyada. Aquestes mossegades dolces, fetes principalment amb ametlles, sucre i pinyons, són irresistibles i una part essencial de la celebració. Preparar panellets és tota una tradició, una activitat que reuneix famílies i amics a la cuina per gaudir de la companyia mentre creen aquests deliciosos mos. Avui et donem la recepta clàssica de panellets perquè puguis preparar-los a la teva pròpia cuina.

Preparació Inicial:

Comença preescalfant el teu forn a 180 ° C i cobrint una safata per enfornar amb paper pergamí. Això assegurarà que els panellets no s’enganxin.

Barreja els Ingredients Secs:

En un bol gran, combina les ametlles mòltes, el sucre i la ratlladura de llimona. Barreja bé aquests ingredients secs per assegurar-te que estiguin distribuïts de manera uniforme.

Afegeix l’Ou i l’Essència de Vainilla:

Al centre de la barreja d’ingredients secs, fes un buit i afegeix-hi l’ou batut i l’essència de vainilla. Després, barreja-ho tot fins que obtinguis una massa homogènia. Si la massa està massa seca, hi pots afegir una mica més d’ou perquè sigui més mal·leable.

Forma les Boletes:

Amb la massa llesta, és hora de formar petites boletes de la mida duna nou. Assegureu-vos que les boletes siguin de la mateixa mida perquè es cuinin de manera uniforme.

Decora amb Pinyons:

Per donar-li aquest toc autèntic, pren les boletes de massa i passa-les per ou batut perquè els pinyons s’adhereixin millor. Després, col·loca alguns pinyons sobre cada boleta pressionant suaument perquè es quedin al seu lloc. Els pinyons donaran als panellets el seu aspecte característic i un sabor deliciós.

Forneja els Panellets:

Col·loca les boletes decorades a la safata per enfornar preparada. Forneja durant uns 15-20 minuts o fins que els panellets adquireixin un color daurat. No els deixis al forn massa temps, ja que s’enduriran en excés.

Deixa-ho refredar i serveix-ho:

Quan els panellets estiguin daurats, retira’ls del forn i deixa’ls refredar a la safata durant uns minuts. Després, transferiu-los a una reixeta perquè es refredin per complet. Un cop freds, estan llestos per ser gaudits.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg