Ingredients per a 24 canelons
Per als canelons
- 20 Plaques de canelons
- 100 g d’oli d’oliva verge
- 200 g de ceba
- 2 alls
- 4 tomàquets madurs tallats a quarts
- 200 g de pollastre
- 200 g de vedella
- 200 g de cap de llom
- Sal
- 40 g de conyac
Per a la beixamel
- 60 g de mantega
- 60 g de farina
- 750 g de llet
- 1 culleradeta de sal
- 1 polsim de pebre negre
- 2 pessics de nou moscada
Preparació dels canelons. Posem una olla a bullir aigua amb sal i oli, un cop estigui bullint hi afegirem les plaques de canelons. Un cop bullides les refredarem amb aigua freda i les estendrem sobre un drap. En una cassola farem el farcit amb oli, ceba, tomàquet, alls, pollastre, vedella i llom i farem un bon rostit. Un cop fet ho passarem per una màquina de trinxar o robot de cuina fins que quedi tot ben picat. Omplirem la pasta amb el rostit i un cop embolicats els anirem posant ben col·locats en una placa de forn prèviament untada amb mantega.
Preparació de la beixamel. En una cassola desfarem la mantega i hi anirem afegint la farina, quan comenci a daurar hi posarem la sal, el pebre, la nou moscada i de mica en mica anirem afegint la llet fins a obtenir una textura cremosa.
I per acabar. Cobrirem els canelons amb la beixamel i hi posarem formatge ratllat per sobre. Els posarem al forn a 200°C uns 20 minuts fins que el formatge quedi gratinat al gust.