Recepta de la mà de Fruites i Verdures Rosa Mari

CEPS

Els ceps o surenys es caracteritzen per tenir la carn blanca, que no s’oxida i no canvia de color després de tallar-la. També per tenir porus a sota el barret, en lloc de làmines com el rovelló i molts altres bolets. Té un gust dolç i una aroma molt característica.

Els ceps es fan a molts boscos, tant de pinedes com fagedes, rouredes, alzinars i castanyers. S’acostuma a trobar des de finals d’estiu i durant bona part de la tardor, encara que amb l’arribada de les primeres glaçades ja és més difícil trobar-ne. Per aquest motiu, en anys freds cal desplaçar-se cap a altituds mitjanes.

MACARRONS AMB SALSA DE CEPS

Ingredients

· 250 gr de pasta de macarrons

· Ceps

· 250 gr de nata líquida o crema de llet

· Formatge parmesà ratllat

· Oli d’oliva

· Sal

· Pebre

Preparació

1. Es tallen els ceps a daus d’aproximadament la mateixa mida.

2. En una paella se saltegen amb una mica d’oli d’oliva a foc alt perquè quedin marcats per fora.

3. Baixem a foc lent i esperem que es consumeixi l’aigua que deixen els bolets.

4. Un cop evaporada tota l’aigua es reserva la meitat dels bolets.

5. A la meitat de la paella s’hi afegeix la nata líquida i deixem que bulli una mica.

6. Es trituren els bolets amb la nata perquè quedi una salsa espessa i s’afegeix sal i pebre al gust.

7. Afegim la pasta bullida a la salsa i deixem que bulli 2-3 minuts.

8. Afegim la resta de bolets que havíem apartat per donar una textura excel·lent al plat.

9. S’emplata la pasta afegint-hi formatge parmesàal gust.

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg