TROMPETA DE LA MORT
La trompeta de la mort és un bolet comestible apreciat però molt desconegut per a molts boletaires. El seu aspecte gris-negrós fa que sigui rebutjat per molta gent; no obstant això és un bolet tan o més bo que el seu parent el camagroc.
És de color gris fosc o bru negrós, en forma de corn o d’embut profund (d’aquí el seu nom) que arriba gairebé fins a la base del peu, de marge estès, carn tenaç i aromàtica, amb la superfície himenial simplement rugosa.
Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola
Ingredients
· 140 g de trompetes de la mort
· 320 g d’arròs carnaroli
· 4 escalunyes mitjanes ben picades
· 4 grans d’all picats
· Un raig de vi blanc
· 1 L de brou de pollastre
· 120 g de gorgonzola
· 30 g de mantega
· Oli d’oliva verge extra
Preparació
1. En una cassola amb una mica d’oli, coeu l’escalunya lentament.
2. Afegiu-li l’all i les trompetes de la mort.
3. Un cop cuit, afegiu-li el vi blanc i reduïu-ho.
4. Incorporeu-hi l’arròs i remeneu-ho.
5. Mulleu-ho amb el brou i coeu 10 min.
6. Incorporeu el formatge i la mantega.
7. Deixeu reposar 2 min i serviu.